Kurdun saldırdığı 3 köy karantinaya alındı

ERZİNCAN'ın Bahçeyazı, Çatalarmut ve Heybeli köyünde, 3'ü çocuk toplam 13 kişiyi yaralayan kurtların kuduz çıkması üzerine 3 köy karantina altına alındı.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Heybeli, Çatalarmut ve Bahçeyazı köylerine dün saldıran 2 kurt, 13 kişinin çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden oldu. Ambulans ve özel otomobillerle Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumları ağır olan 4 kişi Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Erzincan Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan ve durumları iyi olan 9 kişi taburcu edildi.

Jandarma tarafından vurulan kurtlardan birinin başı Tarım İl Müdürlüğü veterinerleri tarafından kesilerek, Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Bugün saat 11.00 sıralarında Tarım İl Müdürlüğü'ne gelen raporda kurtta kuduz hastalığı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından köyde karantina uygulaması başlatıldı. Köyün girişine köyde kuduz olduğu yönünde levha asılırken, her 3 köye 3 ay süreyle küçükbaş, 6 ay süre ile de büyükbaş hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Köylerde bulunan köpekler ise aşılandı.

Bahçeyazı Köyü'nde kurdun evin içine kadar girerek saldırdığı ve kolundan ısırdığı Saime Dülger, halen olayın şokunda olduğunu belirterek, "Evin içine kadar girdi. İlk defa köye kurt geldiğini gördüm" dedi. / DHA