Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, toplum destekli polisi geliştireceklerini belirterek, “Toplum destekli polisler halkımızın çok içinde olacak. Belki yörenin dilini de bilen arkadaşlarımızla takviye edeceğiz” dedi

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Kürt sorununun çözümüne yönelik oluşturulacak yol haritası için görüşme turlarını sürdürürken, açılımla ilgili somut bir adım Diyarbakır polisinden geldi. Geçen Haziran ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü"ne atanan M ustafa Sağlam, “Toplum Destekli Polis Projesi” ni geliştireceklerini belirterek, “Kürtçe bilmeyen vatandaşlarımız kuruma geldiğinde, onlarla Kürtçe bilen personelimiz muhatap olacak” dedi.

Daha önce görev yeri olan Adıyaman"da yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Sağlam, kendi isteği ile geldiği Diyarbakır"da işe hızlı başladı. Kente gelir gelmez kurmaylarıyla ilin sorunları üzerinde çalışan Sağlam, kent merkezinde sık sık kahvelere giderek vatandaşla da bire-bir temas kurdu, kentin sorunlarını onlarla konuşarak, fikirlerini aldı. Terör nedeniyle aldığı göçle Türkiye"nin en kalabalık illerinden biri olan Diyarbakır"da sorunları çözmek için kolları sıvayan Sağlam, ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü"nün hayata geçirdiği “Toplum Destekli Polis Projesi” ne işlerlik kazandırmaya karar verdi.

Huzura ihtiyaç var

Kurum içinde Kürtçe bilen personel görevlendireceklerini söyleyen Sağlam, çalışmasını şöyle anlattı: “Yörenin dilini de bilen arkadaşlarımızla takviye yapacağız. Amacım polis vatandaş ilişkilerini çok daha iyiye götürerek hizmet etmek. Öncelikle polis halk ilişkilerini iyiye götürmek. Suçu aşağıya çekmek. Kürtçe bilmeyen bir vatandaşımız Emniyet"e geldiğinde ona Kürtçe bilen personelimiz yardımcı olacak. Bir de mahalle bazında çalışmalar yapacağız. Eskiden mahalle bekçileri vardı, şimdi ona benzer bir çalışma yapacağız. Çalışma yaptığımız bu mahallelerde, aralarında Kürtçe de bilen personeli görevlendireceğiz.”

Halkla iç içe olacaklarını vurgulayan Emniyet Müdürü Sağlam,şöyle devam ediyor: “Vatandaşın memnuniyeti çok önemli. Diyarbakır, tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Diyarbakır organize sanayi alanında da ilerleyecek yüksek bir potansiyele sahip. Diyarbakır"ın huzura ihtiyacı var. Diyarbakır"ın dışarıda çok iyi bir imaja ihtiyacı var. Bunlar sağlandığı taktirde Diyarbakır bütün sorunlarını aşacaktır. Sermaye çok önemlidir. Sermaye ürkmeyeceği yerlere gider. Diyarbakır"ın imajını çok parlatmamız lazım. Bunda güvenlik güçlerine görev düştüğü gibi medyaya çok görev düşüyor. Diyarbakır"a gelecek yatırımların önünün açılacağına inanıyorum.”

Umut Yıldızı Projesi

Diyarbakır"da sokak çocukları için de bir çalışma yapacaklarını söyleyen Sağlam, şunları söyledi: “Sokak çocuklarına yönelik "Umut Yıldızı Projesi"ni geliştireceğiz. İŞ-KUR ile yapacağımız ortak çalışmayla, çocukları meslek öğrenmeye yönlendireceğiz. Onlar bir taraftan mesleklerini öğrenirken öte tarafından motivasyanlarını arttırmak için harçlık vereceğiz.”

ADIYAMAN"DAN DİYARBAKIR"A GELDİ

1959 yılında Malatya"da doğan Mustafa Sağlam, 1994-2000 yılları arasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2000-2003 yılları arasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü"nde Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü"ne terfi etti. Adile Sadullah Mermerci P.M.Y.O Müdürü oldu, 2006 yılında itibaren Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken 2009 Haziran ayından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

Vatan