Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde akıntıya kapılan 3 çocuk ve onları kurtarmak isteyen bir kişi boğuldu. Yörükler Merkez Cami İmamı Ramazan Öz'ün, bacanağı Sadık Koçburan ve aileleri Yörükler Beldesi Fevzi Çakmak Mahallesi Boğazağzı mevkiinde denize giren Ramazan Öz'ün çocukları Elifnur (12), Feyzanur (10), Hüsranur Öz (14) ve Sadık Koçburan'ın oğlu Yusuf Koçburan (13) akıntıya kapıldı. Çevredekilerin müdahalesiyle Feyzanur Öz kurtarılırken, çocukları kurtarmak isteyen Sadık Koçburan ve diğer 3 çocuk boğuldu.

FIRTINA TEKNE BATIRDI: 3 ÖLÜ

Sakarya'da etkili olan fırtına nedeniyle kum ocağı göletinde bir teknenin batması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Adapazarı Mollaköy Mahallesi'ndeki kum ocağı göletinde bir tekne battı. Olay yerine gelen sağlık ve sivil savunma ekiplerinin çalışmaları sonucu teknedeki Cem Taştan (35) ve oğlu Mehmet Taştan'ın (10) cesetleri göletten çıkartılırken, Serhan Demir'in ise cesedine ulaşılamadı. Öte yandan, Batman, Sakarya, Balıkesir, Şanlıurfa ve Malatya'da gölete giren 5 kişi boğularak yaşamlarını yitirdi.

Boğuluyor mu, lütfen fakslayın!

İstanbul'dan tatil için geldiği Samsun'da, denize girdikten 5 dakika sonra akıntıya kapılarak kaybolan Kasım Kaya'nın ölümünde ihmal olduğu ileri sürüldü. İl Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'ni arayarak yardım isteyen Alper Keskin, kurtarma ekibi gönderilmesi için kendisinden faks veya yazılı belge istediklerini iddia etti. Keskin, "Şaşkına döndüm. Benden yazılı belge veya faks yollamamı istediler. Saçmalık bu” dedi. DHA