ABD'de yapılan Red Flag eğitimleri sırasında, 'Kartal' olarak bilinen
F-15 savaş uçaklarını, bilgisayarla tespit edilen lazer atışlarıyla kuş gibi düşerek, dünyanın en tehlikeli Kırmızı Filosu unvanını alan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 141. Kurt Filo, şimdi de Avrupa'nın en modern savaş uçağı olan Eurofighter'ı avladı.

Anadolu Kartalı Eğitimi'nin seçkin gözlemci günü, dün Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, tatbikat kapsamında verdiği brifingde, Türkiye'nin aldığı insansız hava aracı Heronlar ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçakları ve (Awacs) Geleceğin Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) filolarının 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na konuşlandırılacağını söyledi.
Türkiye'nin 60 uçak ve bir helikopter ile katıldığı tatbikata, ABD 5 F-16, İngiltere 6 Eurofighter, Ürdün 3 F-16, Birleşik Arap Emirlikleri 6 Mirrage - 2000 ve NATO'ya ait iki Awacs uçağı ile yer aldı.

KAPLAN PENÇESİ SELAMI
UçaklarIn pist başı yapması ve kalkışlarını gerçekleştirmelerinin ardından tatbikat, harekat merkezinden izlendi. Uçakların kalkışı sırasında Panter Filo pilotları elleriyle kabinden basın mensuplarını 'Kaplan pençesi' yaparak selamladı.
Gerçek mühimmat kullanılmayan ancak gerçek manevra ve angajmanların uygulandığı tatbikatta, 141. Kurt Filo farkını yine farkını ortaya koydu. 141. Filo, bu tatbikatta da İngilizlerin Eurofighter'lar uçaklarını vurdu. Kırmızı Filo'nun, bilgisayar ortamında tespit edilen lazer atışlarında tam isabet kaydedildi. AKŞAM