Sazlı Belediyesi Sosyal Dayanışma Kültür Merkezinde açılan Dekoratif Ahşap Süsleme, Makinede Aplike, Kum İşi ve Zikzak Makinede Çin İğnesi kurslarına devam eden kursiyerler aile bütçelerine katkı yapmaya başladılar. Sazlı Beldesi’nde açılan kurslara 30 kursiyerin katıldığı belirtilirken; bunun yanında Savuca Beldesi’nde açılan kurslara da 15 kursiyer, Bağarası Beldesi’nde açılan kursa ise 30 devam ettiği belirtildi.
Kurslarla ilgili bilgi veren Söke HEM Müdürü Saim Korkut; “Kurslara devam eden kursiyerlerimizin ilgilerinden çok memnunuz. Her belde de kurslarımızın olması için çalışmalarımız devam ediyor. Mart ayı içinde Bağarası Beldesinde açılan Kadın Üst Giysileri Dikimi kursunun yanında Savuca Beldesinde de Nakış kursu açtık. Kurslarımızın dışında “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında kurum ve kuruluşlar ile yapacağımız işbirliği sonucunda kurslarımız daha da yaygınlaşacak” dedi.
Kurslara katılan kursiyerler kurslardan öğrendikleri el işleri ile ilgili siparişler almaya başladıklarını belirtirlerken, kurslardan dolayı memnuiyetlerini dile getiriyorlar.