Söke"de Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlıklarına karşı önlemlerini artıran Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, tam donanımlı timlerini oluşturdu.
Her yıl Kurban Bayramı öncesinde jandarma ekipleriyle koordineli çalışma yapan Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, bu yıl yine görev başında olacak, gece gündüz demeden 24 saat koruma görevlileri denetimleri üstlenecek.
Oluşturdukları devriyelerle hayvan hırsızlıklarının her geçen yıl azaldığını kaydeden Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Muslu, "Hayvan sahiplerinin şüpheli durumlarda bize veya jandarmaya haber vermeleri yeterli olacak. Devriye ekipleri bölgeyi iyi tanıyor. Kurban Bayramı"na kadar gece gündüz devriye gezerek, vatandaşlarımızın hayvanlarını korumaya çalışacağız" dedi.
“PARA EDİNCE HAREKETE GEÇTİLER”
Bu yıl hayvan ve pamuk pazarı için istisnai bir yıl olduğunun altını çizen Mehmet Muslu; pamuk ve et para edince kötü niyetli kişilerin iştahlarının arttığını söyledi. Pamuğun para etmesi başakçılık hırsızlığını, etin para ederek kurbanlık hayvan sayısının az olmasının hayvan hırsızlıklarını arttırabileceğini belirten Mehmet Muslu; vatandaşların hayvan hırsızlıklarına karşı öncelikle kendilerinin tedbir içinde olmaları gerektiğini ifade etti.
“İHBAR MEKANİZMASI ÇALIŞMALI”
Hırsızlık olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşlardan ve hayvan sahiplerinden de yardım isteyen Söke Çiftçi malları Koruma Başkanı Mehmet Muslu, şüpheli durumlarda vatandaşların Söke İlçe Jandarma Komutanlığı"na ait 5111002 veya Koruma Başkanlığı"nın 5181045 numaralı telefonlarına ihbarda bulunabileceğini belirtti.