Malatya'nın Pütürge İlçesi'ne bağlı Tepehan'da belediyede makam şoförlüğü yapan Mehmet Öner, Sivas Doğanşar'da belediyede şoförlük yapan Halil Balık ile Konya Akçabelen'de makam şoförlüğü yapan Hasan Sayın, eski başkanlarına karşı seçimleri kazandılar

Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinde 12 yıl makam şoförlüğü yaptıktan sonra belediye başkanına karşı aday olan Mehmet Öner, yeni belediye başkanı seçildi. Saadet Partisi'nden başkanlığa aday olan Mehmet Öner, makam şoförlüğünü yaptığı AK Parti adayı Nedim Çeker'e rakip oldu ve seçimi 90 oy farkla kazandı. Belediye başkanlığına aday olduktan sonra Başkan Nedim Çeker'in kendisine kızdığını dile getiren Öner, şöyle konuştu: "Seçim öncesi kendisini ziyaret etmiştim. Bana kızmıştı. Ama ben yine ziyaret edeceğim."
ARKADAŞ ISRARIYLA GİRDİ, KAZANDI

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde belediyede şoför olarak çalışan Halil Balık, arkadaşlarının ısrarıyla aday olduğu seçimlerde belediye başkanı seçildi. Konya'nın Akçabelen beldesinde de belediyede makam şoförlüğü ve otobüs şoförlüğü yapan Hasan Sayın, üç adaya karşı yarıştı. Sayın, 622 seçmenin oy kullandığı seçimlerde 442 oyla başkan seçildi.