Aydın Ticaret Odası(AYTO) tarafından restorasyonunun tamamlanmasının ardından ne şekilde işletileceği merak konusu olan Nasuh Paşa Külliyesi için belirsizlik devam ediyor. Külliyenin Aydın"ın Kültür ve İnformasyon Merkezi olarak değerlendirilmesi için AYTO"dan yardım isteyen Aydın Eski Eser Severler Derneği Başkanı Havva Çetintürk"ün talebine AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ"dan yanıt geldi.
AYTO"nun Nasuh Paşa Külliyesinin sadece restorasyon çalışmasını üstlendiğini belirten AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ “Bunun dışında Nasuh Paşa Külliyesinin nasıl değerlendirileceği konusunda bir yetki ve irademiz yok. Sinan Aydın isimli işadamımız Nasuh Paşa Külliyesini Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralamış. Aydın Ticaret Odası olarak bu kişi ile devralma konusunda görüşmelerimiz oldu. Fakat anlaşmaya varamadık” dedi.
Nasuh Paşa Külliyesinin nasıl değerlendirileceği konusunda külliyeyi kiralayan Sinan Aydın ile bilim insanları ve yetkililer ile bir araya gelerek toplantı yaptıklarını ifade eden Mustafa Baştuğ “Bu toplantıyı ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dekan Selim Bekçioğlu yönetti. Toplantıda Nasu Paşa Külliyesinin Aydın"ın simgesi olan ürünlerin sergilenmesi, pazarlanması ve Aydın"ı tanıtıcı yayınların bulunduğu bir yer olarak değerlendirilmesi fikri ağırlık kazandı. Yani bizde Havva Çetintürk ile aynı paralelde konuya bakıyoruz. Nasıl bir sistemle işletilebileceği konusunda yaptığımız araştırmalarda Külliyenin işletmesinin Kooperatif şeklinde olmasının uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Nasuh Paşa Külliyesini devralma konusunda kendilerinin isteksiz olmadığını söyleyen Mustafa Baştuğ, şunları söyledi: “Fakat Külliyeyi kiralayan iş adamı Külliyeyi yaptığı masrafları bize fatura etmek istiyor. Bizim yasal olarak kendi yapmadığımız bir masrafı ödememiz mümkün değil. Bu da devir olayını zorlaştıran başka bir etken. Yinede bünyemizden 3 arkadaşımızı görevlendirdik. Arkadaşlarımız İşadamı Sinan Aydın ile görüşmelerinin sonucunda Sinan beyin Külliyeyi işletme niyetinde olduğu cevabını verdiğini belirttiler. Aydın Ticaret Odası olarak bugün itibarı ile Nasuh Paşa Külliyesi üzerinde bir tasarruf yetkimiz yok. Külliye üzerindeki tasarruf yetkisi işadamı Sinan Aydın"a aittir” şeklinde konuştu.