Sivas Valiliği, hayırseverler tarafından gönderilen ayakkabı, mont ve kırtasiye yardımlarını Yanalak Köyü'ndeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı. Vali Dalmaz'ın da katıldığı dağıtım töreninde, 7'inci sınıf öğrencisi Ebru Demirel Vali'nin yanında yeni ayakkabılarını giymeye utandı. Kız öğrenci sınıf boşaldıktan sonra ayağındaki kara lastikleri çıkararak yeni ayakkabılarını giydi.

Yanalak Köyü'nde düzenlenen programda, Vali Veysel Dalmaz, öğrencilere montlarını ve ayakkabılarını kendisi dağıttı. Ayakkabı ve montları Vali Dalmaz'in elinden alan öğrenciler ayakkabılarını sınıfta değiştirirken, 12 yaşındaki Ebru Demirel ayağındaki kara lastiklerden utanarak yeni ayakkabılarını daha sonra giymek üzere poşete koydu. Protokol üyeleri ve Vali Veysel Dalmaz sınıftan çıkınca, Ebru Demirel ayağındaki kara lastikleri çıkararak yeni ayakkabılarını giydi. Ebru Demirel kendisine yeni ayakkabı veren herkese teşekkür ettğini belirterek, "Diğer ayakkabılarım eskiydi. Bunları çok beğendim" dedi.

Vali Dalmaz, 7'inci sınıf öğrencisi Mustafa Kelek'in ellerinin kınalı olduğunu görünce eline neden kına yaktığını sordu. Erkek öğrenci de ağabeyi askerden döndüğü için gelenek olarak ellerine kına yaktığını söyledi. Yeni mont ve ayakkabılarına kavuşan köy öğrencilerinin mutlulukları yüzlerine yansıdı.
DHA