Nano teknolojiyle bor madeninden motor yağlayıcıları üreten, bir şirket krize rağmen çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapma kararı aldıklarını belirtti.

İthalat ile ayakta duran ve dünyadan bağımsız hareket edemeyen şirketlerin mevcut global ekonomik krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Türk madenleri ve nanoteknolojisi ile üretim yapan ve ihracat yapan firmalarının, krizden etkilenmediğini öne süren Akın, şunları kaydetti:

''NNT Nanoteknoloji Bor ürünleri A.Ş olarak, dünyanın teknolojiye verdiği önemin farkında olduğumuzdan dolayı 17 yıldır nanoteknoloji ile bor madenlerimizi kullanarak dünyanın en ileri seviyesine ulaştık. Dünya krizi global şartlar altında yaşandığından dolayı, milli madenlerimiz ve Türk milli teknolojisi olarak adlandırdığımız Bor Power teknolojisi ile ülkemiz madenlerine yüz binlerce katma değer katarak üretim ve ihracat yapmaya devam ediyoruz. Krizden etkilenmeyen bağımsız Türk milli nanoteknoloji şirketi olarak çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 50 zam yapma kararı aldık.''

Şirketin Genel Müdürü Mehmet Can Arvas ise krize rağmen büyümeye devam edeceklerini, borun Türkiye'nin ''muasır medeniyetler'' seviyesine çıkmasında etkisinin büyük olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve yetkilileri artık Türk nanoteknolojisini gördükten sonra ülkemize ve insanlarımıza bakış açısını değiştirmektedirler. Alman bilim adamları Bor Power Teknolojisini incelediklerinde (dünya teknolojisinde devrim) olarak adlandırdılar ve Münih'te bulunan Dünya Teknoloji Müzesi'ne 21. asrın en önemli buluşu olarak koymaya bilim kurulları tarafından karar verdiler. Bu Türkiye'nin bor ve nanoteknolojiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmasının belgesidir.''

Arvas, şirket çalışanlarına yapılan yüzde 50 zammın, Türk teknoloji firmasının kendi üretimi ve dışa bağımlı olmamasından kaynaklandığını bildirerek, ''Türk Milleti adına nanoteknoloji ürünleri üretmeye ve ihraç etmeye devam eden NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş yerli maden ve yerli teknolojiyle kalkınan ülkelerin dünyanın efendisi olacağının bilincinde olarak üretmeye devam ediyor'' diye konuştu.

Arvas, strateji olarak şirketlerinde çalışan kişi sayısını ve maaşların durumuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini kaydetti.


HABER 7