New York, karmaşasına rağmen bitmeyen enerjisiyle sadece benim değil birçok kişinin rüya şehri. Ekonomik krizin etkisiyle eski New York"u bulamayacağımı söyleseler de şehrin pozitif enerjisini hiçbir şey kesemiyor.

Uçak inişe geçtiği an heyecanım doruğa ulaşıyor. Defalarca gitmeme rağmen her seferinde aynı heyecanı duyuyorum. Sanki çok sevdiğim birisine tekrar kavuşacak gibi hissediyorum.
11 saat uçuştan sonra tek istediğim bu şehre yetişebilmek oluyor. Uyumak yok, saat farkından dolayı 7 saat kazancım bile var ve şehri yakalamalıyım. Tabii ki yakalayabilirsem! Ekonomik krizin etkisiyle New York"un başka bir New York olduğu söyleyip duruyorlardı; Boş restoranlar, indirimde mağazalar ve kapanan bir çok yer. Ama bu şehirde hiçbir şey enerjiyi durduramaz, belki yavaşlatır ama New York bitmez. İşte New York haberleri...

KAPANAN MAĞAZALARA RAĞMEN
Ekonomik kriz New York"ta bazı mağazaların kapanmasına neden olmuş. Lüks alışverişin rotası olan Madison caddesinde "kiralık" ilanlarına sıkça rastlanıyor Ama yine bu bölgede birbirinden şık Manhattanlı kadınlar Hermes Birkin çantalarıyla alışverişe devam ediyor.

İNDİRİM VARMIŞ AMA NEREDE?
Bergdorf Goodman, Barneys gibi lüks mağaza zincirlerinde indirim olduğu söylense de sezona ilk giren ürünler dışında indirimden eser yok. Hatta tükenen ürünler de yok değil; örneğin Alexander Wang"ın bootie"leri...

ERKEKLERDE TAYT MODASI
Yapacak bir şey yok, tasarımcılar koleksiyonlarında yer verdikçe erkekler de sonunda giydiler. New York sokaklarında en çok gördüğüm şey, tayt pantolon giymiş erkekler oldu. Üzerine tişört ve triko hırkalarıyla tamamlayan erkekler tayt değilse de dar pantolonlarla…

ARTIK HERKES FİT
Amerikan"ın her yerinde görebileceğiniz kilolu hatta obez insanları New York"ta göremiyorsunuz. New York"lular çok fit, çünkü her yere yürüyorlar. Ve fit vücutlarına dar taytlarla üzerine kısa bluzları, yüksek ökçelerle giyince siz de hayran hayran bakıyorsunuz.

ROSE Mİ ŞAMPANYA MI?
Haftasonları "happy hour"lar çok popüler. Meat Packing bölgesinde öğle yemeğinden sonra başlayan erken cumartesi buluşmaları rose şarap ya da şampanyalarla devam ediyor. Özellikle Afrika mönüsü olan Merkato 55, cumartesi öğleden sonraları çok hareketli.

ALTIN BARIN YERİ BAŞKA
Little Italy bölgesindeki Gold Bar, adını altın görünümlü dekorasyonundan alıyor. Milano"daki Dolce and Gabbana"nın Gold restoranı gibi burası da altın görüntüsüyle çok "zengin". Gold Bar, Hollywood yıldızlarının da New York"a geldiklerindeki uğrak adresi; gözlerinizi dört açın.

KRİZ Mİ, O DA NE?
Gençlerin ya da genç görünmek isteyenlerin favori adresi 5. Cadde"deki Abercrombie & Fitch mağazasının önünde hiç bitmeyen bir kuyruk var. İçeriyemüşteriler sırayla alınıyor. Türkiye"de de herkesin üzerinde olan geyik logolu koleksiyonlarıyla Abercrombie"ciler artık büyüse ve özgün giyinse hiç fena olmayacak.

AKSESUAR
ÖNEMLİ New Yorker"lar yani New York"lular aksesuar seviyor. Aksesuarlarıyla özgün tarzlarını da ortaya koyuyorlar. Örnek almak lazım.

GERÇEK STİL
New Yorker kadınların stili çok özgün. Sokakta bir kişiyi diğeriyle aynı kıyafette göremezsiniz. Hatta New York sokaklarında çekilmiş bir kitap bile var.

ÜST MÜ ALT MI?
Bölgelere ayrılan Manhattan"da "Uptown" ve "Downtown" bölgeleri birbirinden tamamen farklı. Üst bölgede lüks mağazalar varken, alt bölgesinde ise daha özgün butikler, sanat galerileri var.