İsveç’te yaşayan müzisyen Hakan Vreskala “Her Köyde Bir Deli Var” isimli ilk solo albümünü geçtiğimiz günlerde çıkardı.

Genç müzisyenin “Dağılın Lan”, “Blocket” ve “Kürdi Nizanım” isimli şarkıları internette büyük beğeni topladı.

Şarkıları sanal alemde geniş kitlelere yayılırken, herkes aynı soruyu sordu: “Kim bu Hakan Vreskala?”

Şarkılarındaki sert sözleri ve içten tavırlarıyla dikkat çeken Vreskala, doğduğu ve yetiştiği toprakların insanıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Hakan Vreskala, 15 Şubat’ta Ghetto’da bir konser verecek. Vreskala, bir sonraki gün ise Ankaralı müzikseverler ile buluşacak.

Vreskala’ya konserlerinde gitarist Jonas Jurström, nyckel-harpada Anders Peev, trompette Ruhi Erdoğan, saksafonda ise Otis Sjöberg eşlik edecek.

Vreskala, konservatuarda edindiği disiplini, sokak müzisyenliğinden kazandığı beceriyi, çaldığı düğünlerin neşesini, Şivan Perver konserlerinde tanık olduğu coşkuyu ve solculuğun getirdiği isyanı; kısacası varını yoğunu dinleyicileriyle paylaşacak.

KRALİYET OKULUNDAN SOKAKLARA
Hakan Vreskala 1979 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Makedonya göçmeni bir ailenin çocuğu olan Vreskala, Bornova Anadolu Lisesi’nde müzikle tanıştı. Lisedeki rock grubunda bateri çalan Vreskala, İTÜ’de Jeofizik okumak için İstanbul’un yolunu tuttu.

Mühendislik eğitimini yarıda bırakan Hakan Vreskala, perküsyon konusunda kendini geliştirdi.

Müzik okumak için soluğu İsveç’te alan Hakan Vreskala, Stockholm Kraliyet Konservatuarı’nda dünya müziğini tanıdı.

Yıllarca Türk, Kürt, Süryani ve Roman düğünlerinde çalan Hakan Vreskala, geçimini sağlayabilmek için İsveç’in soğuk sokaklarında müzisyenlik yaptı.

Vreskala, 10 yıllık gurbet serüveninde Şivan Perver, Sabahat Akkiraz, Ferrus Mustafov, Steffan Sundström, Natascha Atlas, Lars Demian ve The Ark gibi birçok sanatçı ve grupla turnelere çıktı, pek çok önemli projeye de imza attı.

Müzisyen Vreskala, Deniz Cuylan ve Selen Hünerli’yle birlikte “Norrda” isimli bir de grup kurdu.

Hakan Vreskala ayrıca yönetmen Fatih Akın’ın “Altın Ayı” ödülü kazanan “Duvara Karşı” isimli filmin operaya uyarlanması olan “Home not Home” projesinin müziklerini yaptı.

Hakan Vreskala, halen “Klubb East’n’bul” isimli grupta müzik çalışmalarını sürdürüyor.