Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler kamuda tasarruf kapsamında kapatılırken Dalama Belde Belediyesi ise 2 kişi ile kapatılmaktan kurtuldu.
Dalama Beldesi Belediye Başkanı Nihat Aktakka, belediyelik haklarının alındasından 2 kişi ile kurtuldukları bu durumun ise beldelerinde espri konusu olarak “Kimse ölmesin, imamlara da sela okumak yasak. Yoksa köy oluruz” şeklinde espri konusu olduğunu belirtti.
Aktakka, ayrıca yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Dalama Beldemiz 1967 yılında Belediyelik hakkını kazınmış bir belde. Bu kadar yıl belediyecilik hizmeti olarak büyük hizmetler almış bir belde. Biz sayımlarda sürekli olarak internetten takip ederek kayıtlı olmayan arkadaşlarımızı kayıt ettirdik. Şuan ki gerçek nüfusumuz 2 bin 50 kişi fakat bir kısmı sayılamadığı için 2 bin 1 olarak kayıtlara geçtik. Biz şükrediyoruz ki adrese dayalı nüfus sayımlarında 2 bin 1 olarak çıktık. Bu bizi çok sevindirdi. İnsanları belediye hizmeti almış bir beldenin tekrardan köye dönüşmesi kadar kötü bir şey olamaz. Biz bunu kurtardığımız için gerçekten mutluyuz. Bundan sonraki süreçlerde ise insanlarımızı Adrese Dayalı nüfus sistemine alarak nüfusumuzun gerçek sayısına ulaştırmaya çalışacağız”


1967 YILINI YENİDEN YAŞADIK
Belediye Başkanı Aktakka, Beldelerinde şuan için yüzde 80 kanalizasyon ve alt yapısı ile bunun yanında yüzde 70 civarlarında ise üst yapısının bittiğini belirterek, “ Mezbahasıyla, hayvan pazarı ile kendini kurtaran bir belediyedir. Yani böyle bir Belediyenin köye dönüşmesi kadar kötü bir şey olamazdı. Bu bizim için çok büyük bir şanstı. 1967 yılını tekrardan yaşadık gibi oldu. Eğer ki belediyemiz köye dönüşseydi, hem hükümet olarak, hem de Dalama Belediye Başkanı olarak büyük tepkiler alırdık. Ama bunu yaşamadık 2 kişi ile bunu atlattık. Hatta beldemizde bu bir espri konusu oldu beldemizde kimse ölmesin, imamlarımıza da uzun bir zaman sela okumayacaksınız yoksa 1 kişi eksilirse köy oluruz dedik" dedi.