2012 Eğitim-Öğretim sezonunun tamamlanması ile gerçekleştirilen festivalde Köşk ilçe merkezi ve köylerde yaşayan yediden yetmişe binlerce kişi 3 gün 3 gece eğlendi. Ücretsiz gerçekleştirilen halk konserlerinde ise vatandaşlar müzik ve eğlenceye doydu.

Köşk Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Gençlik ve Bahar Festivalinin bu yıl ilkini düzenlediklerini ve oldukça renkli geçtiğini belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, rutin hizmetlerin yanı sıra bu tür sosyal aktivitelere de önem verdiklerini belirtti. Bu festival ile 2011-2012 eğitim sezonu sonunda ilçe merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların yanı sıra öğrenci ve velilere jest yapmak istediklerini söyleyen Kılınç, Köşk halkına hitaben yaptığı konuşmada "Belediyecilik anlayışımızda yapmamız gereken hizmetlerin yanında, sosyal ve kültürel faaliyetleri de önemsiyoruz.

Siz değerli Köşk halkı yapılan her türlü hizmetin en iyisine layıktır" dedi. Tarım şehri olan ilçede bir çok öğrencinin yaz tatilinde tatil yapmak yerine ailesine tarım işlerinde yardımcı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kılınç, "Bu festival ile hem öğrencilerimiz koskoca bir yılın yorgunluğunu attı, hem de velilerimiz çocuklarına bir tatil ve eğlence imkanı sunmuş oldu. Tarla ve bahçe işlerinde yorulan vatandaşlarımıza da bu festival kapsamında eğlenme fırsatı sunduk" diyerek bundan sonra sosyal aktivitelere de ağırlık vereceklerini söyledi.

"YEREL SANATÇI EŞREF GÜRPINAR RENK KATTI"

Festivalin sunuculuğunu yaklaşık 30 yıldır yaptığı çizimler Aydın'ı tanıtmaya çalışan yerel sanatçı Eşref Gürpınar yaptı. 3 yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara yönelik yazıp bestelediği 'kadınlarımız' adlı parçası ile çeşitli konserlerde beğeni toplayan Gürpınar, Köşk'te büyük alkış aldı.

Aydınlı Güç Grup Firması'nın organizesi ile 3 gün 3 gece süren festivalde ilçe merkezine kurulan lunapark ve stantlarda gençler doyasıya eğlendi. İlk gün festival korteji ve Mehteran Takımı konseri ile başlayan festival kapsamında ünlü sanatçı Latif Doğan Sahne aldı. Festivalin 2. Gününde kurulan halk pazarı ve lunaparklarda eğlence doruğa ulaşırken, Festival Murat Başaran konseri ile sona erdi.

Yoğun ilgi gören Halk konserlerini yaklaşık binlerce kişi izlerken, festivale Kaymakam 10 bin kişi izlerken, Kaymakam Mehmet Sefa Demiryürek, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, protokol üyeleri, davetliler ve ayrıca Koçarlı belediye başkanı Cengiz Şen, Yeniköy belediye Bakanı Erdal Arasan ve çok sayıda davetli Köşk halkı ile birlikte eğlenip Belediye Başkanı Rıfat kadri Kılınç'ın yanında yer aldılar.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png