ABD eski Başkanı Bill Clinton"un yurt dışında yemek yediği restoranları ünlendirdiğine ilişkin New York Times"ta çıkan çıkan makalede yer alan İstanbul Köşebaşı restorantlar zinciri, Türkiye"ye gelen ünlülerin de uğrak yeri.

Kösebaşı, bugüne kadar aralarında, Donna Karan, Sting, Ester Canadas, Mihail Gorbaçov, Chelsea Clinton, Warren Beaty, Gloria Estefan, Jack Nicholson ve Bernie Ecclestone gibi pek çok ünlüyü de ağırladı.

Biz zaten markayız

Köşebaşı Restoran"ın ortaklarından Ali Akkaş, bugüne kadar pek çok ünlüyü ağırladıklarını, Chelsea Clinton"ın da bunlardan biri olduğunu belirterek, şunları anlattı: “1995 yılında ilk şubemizi açtık. Genç Clinton geldiğinde zaten lezzeti, kaliteli hizmeti ile konuşulan ve isim yapmış bir markaydık. 12 kişilik bir grupla gelip 2.5 saat kadar kaldı. Kendilerine etsiz "Ali Nazik" kebabı ile meze çeşitlerimizden servis yaptık. Çok memnun kaldı.
Daha sonra da gelişi tüm medyada yer aldı. Ertesi gün bir işadamı bizi arayarak masa ve sandalyeleri satın almak istediklerini söyledi. Ama biz bunu kabul etmedik. Bir anı olarak şu anda merkez ofisimizde muhafaza ediyoruz. Chelsea Clinton geldiği için Köşebaşı marka olmadı ama tabii ki o dönem tanıtımımızda büyük katkısı oldu. Şu an 3 kıtada 18 şube ile hizmet veriyoruz.”

Gorbaçov"a kebap

Ali Akkaş, 1995-2000 yılları arasında dönemin SSCB Devlet Başkanı Mikail Gorbaçov"a ayda bir 100 fındık lahmacun ile 20 Adana Kebabı"nı şoklayarak gönderdiklerini belirtti. Gorbaçov"la, dönemin Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam aracılığıyla tanıştıklarını ve restoranlarında ağırladıklarını belirten Ali Akkaş, “Yeniköy"deki Yapı Kredi Korusu"nda Gorbaçov"a özel iki kez kebap partisi düzenledik. Sonra da bizden düzenli olarak kebap istedi. Biz de bunu 5 yıl boyunca gönderdik” dedi.

Dünya "en iyiler" liginde

ABD"de yayınlanan “Conde Nast Traveler Dergisi”nin 14 bin üyesi tarafından “Dünyanın En İyi 50 Restoranından Biri” seçilen Köşebaşı, Uluslararası Turizm, Otelcilik ve Catering Endüstrileri Ödülü"ne, Türk mutfağını en iyi yansıtan restoran olarak değer görüldü. Time Dergisi de Köşebaşı"nı “İstanbul"daki en iyi kebap restoranı” olarak duyurdu. Köşebaşı, 2006"da Atina"da, 2007"de de Sao Paulo"da, 2008 ve 2009"da da Bahreyn ve Dubai"de şube açtı. Yunanlı bir gurmenin “Köşebaşı"nın diğer restoranlardan farkı, buradaki kebapların ilgiyle ve gastronomik bir merakla hazırlanmış olmasıdır” şeklinde tanımladığı Köşebaşı, Körfez bölgesinde dünya markaları arasında gösteriliyor.