Mason kavgası mahkemeye taşındı. Yolsuzlukla suçlanan eski Büyük Üstad Kaya Paşakay, 'Valilik bana koruma tahsis edince, makam aracı zorunluluk haline geldi" diyerek savunma yaptı.

Hakim karşısında aldırdığı makam aracının gerekliliğini savunan Kaya Paşakay, adliyeden ayrılırken ticari taksiyi tercih etti. ERGÜN ÇOLAKOĞLU
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski Büyük Üstadı Kaya Paşakay, yolsuzlukla suçlandığı davada suçlamaları kabul etmedi. Koruma tahsis edildiği için makam aracı aldıklarını savunan Paşakay, Yeşilköy'deki evinde düzenlediği kokteylleri ise 'tasarrufa' bağladı.
Mason locasındaki yolsuzluk davasına Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Hakkındaki iddiaları reddederek savunmasına başlayan Kaya Paşakay, yapılan harcamaların temsil giderleri olduğunu söyledi. Paşakay, "Atatürk'ün silah arkadaşı Halil Kut Paşa'nın torunuyum. Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum" dedi. Araç kiralanması hususunda herhangi bir usulsüzlük olmadığını savunan Paşakay, "Yakacık'taki mason locasına yönelik saldırının ardından valilik bana bir koruma tahsis etti. Böylece makam aracı artık zorunluluk halini almıştı' diye konuştu.

'TASARRUF YAPTIM'

Hiçbir kişisel harcamasını locaya ödetmediğini öne süren Paşakay, tasarruf olması için yemekleri Yeşilköy'deki evinde verdiğini savundu. Savunması sırasında oldukça heyecanlanan ve zaman zaman elleri titreyen Paşakay, hakimin getirttiği bir şişe suyu içti.


59 kokteyli evinde yaptı

2003-2005 arasında Büyük Üstadlık yapan Kaya Paşakay'ın yerine seçilen Prof. Mustafa Asım Akin, suç duyurusunda Kaya Paşakay'ın, evinde düzenlediği, dernekle ilgisi olmayan 59 kokteyl ve yemek için usulsüz ödeme yapıldığını iddia etmişti. Akin, Paşakay döneminde genel kurulun yetki verdiği bütçenin de 1.034.358 TL aşıldığını öne sürmüştü.