Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası"nda görev yapan taksici esnafının sorunlarını dinledi. Taksici esnafının en çok şikayet ettiği konuların başında yer alan korsan taksilerle ilgili gerekli her türlü mücadelenin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini açıklayan Kaymakam Mustafa Esen, bu konuda taviz vermeyeceklerini söyledi.
İnönü Bulvarı"ndaki Sembol Taksi durağında düzenlenen toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal ile trafikten sorumlu emniyet amirleri ve taksici esnafı katıldı. Toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası"nın her alanda yeniden yapılanmaya gittiğini belirterek, buna taksici esnafının da mutlaka uyması gerektiğini söyledi. Taksicilerden, turistlerle ilişkilerde son derece hassas davranmalarını isteyen Kaymakam Esen, “Turistleri yolunacak kaz gibi görmemeliyiz. Bu yıl gelen turistin seneye de gelmesi ve buraları görmeyen yakınlarına, arkadaşlarına Kuşadası"nı iyi şekilde anlatması için son derece misafirperver olmalıyız. Bu nedenle özellikle taksici esnafımıza büyük görevler düşüyor. Fiyat tarifelerini herkese eşit uygulamalıyız ve turistlere nazik ve kibar davranmalıyız" dedi.
Bu arada, toplantıda Kaymakam Esen"den Kaya Meydanı"nda bekleme yapılması için eskiden olduğu gibi tek araçlık durak isteyen taksiciler, özellikle korsan taksiler konusunda büyük sorunlar yaşadıklarını söylediler. Kış aylarını yatarak geçiren Kuşadalı taksiciler, para kazanacakları yaz aylarında kaçak ve korsan taksilerin ekmeklerine engel olduğunu belirterek, “Kuşadası"nda lüks otomobillerle bile kaçak taksicilik yapılıyor. Oteller, restoranlar kaçak taksicilik yapıyor. Yıllardır her türlü girişime rağmen bu sorunun önüne geçilemedi" dediler.
Taksicilerin sorunlarını dinleyen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kaçak ve korsan olarak çalışan taksilere yönelik olarak yasal önlemlerin alındığını ve yaz sezonunda ek tedbirler alınacağını belirterek, “Hiçbir alanda kaçak ve korsan yapılanmaya izin vermemiz mümkün değil. Bu kaçak olarak veya korsan çalışmaya niyetli taksiler içinde geçerli. Kesinlikle bu konuda da kararlıyız. Korsan taksicilere karşı savaş başlattık ve hanutçuluk gibi korsan taksiciliği de sıfır noktasına getireceğiz" diye konuştu.