Olay; Şanlıurfa merkeze bağlı Kolluca Köyü'nde 40 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, köydeki evlerinin önünde oyun oynarken kuduz olduğu belirlenen bir köpeğin saldırısına uğrayan Hüseyin Erçal, sağ baş parmağından yaralandı. Şenocak İlköğretim Okulu 1/B sınıf öğrencisi olan 8 yaşındaki Hüseyin Erçal'ın, tarım işçisi olan babası Halil Erçal, çalışmak için Mersin'de olması nedeniyle hastaneye götürülmedi. Dün akşam saatlerinde evde fenalaşan küçük Hüseyin Erçal, ailesi tarafından köylerine 2 kilometre mesafede bulunan Şenocak Köyü'ndeki Sağlık Ocağına götürüldü. Burada doktor tarafından muayene edilen küçük Hüseyin'in durumu ağırlaşması üzerine Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Tedaviye alınan ve kuduz şüphesi saptanan Hüseyin Erçal, boş bir odaya alınarak uyutuldu. Ancak ilerleyen hastalığı nedeniyle birkaç saat sonra kaldığı odada hayatını kaybetti.

KÖYDE AŞI YAPILDI

İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarı aldıktan sonra Kolluca Köyü'nde yaptığı incelemede, ölen çocuğun 12 yakınına kuduz aşısı yapıldı. Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici mobil ekipleri söz konusu çevre köylerde ve Şenocak İlköğretim Okulunda sağlık taraması yaptı. İl Tarım Müdürlüğü de köyde hayvanlara yönelik inceleme başlattı. Kuduz olan köpeğin bulunması için ise köylüler seferber oldu.

KORKU DOLU BAKIŞLARI CEP TELEFONUNA YANSIDI

40 gün sonra tedavi için hastaneye getirilen ve boş bir odada bekletilen Hüseyin Erçal, ölmeden bir kaç saat önce yakınları tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde boş bir odada annesiyle birlikte bekleyen küçük Hüseyin bir süre oturduğu sandalye üzerinde, ses ışık ve ani reflekslere karşı tepki gösterip korktuğu görüldü. Kendisinin görüntüleyen yakınlarını görüp ağzını kapatan Hüseyin Erçal, annesi Hayriye Erçal, tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü. Oğlunun ölümü üzerine gözyaşları döküp fotoğrafını elinden düşürmeyen, 33 yaşındaki 4 çocuk annesi Hayriye Erçal, 'Eşim çalışmaya Mersin'e gitmişti. Akşam saatlerinde oğlum ağlayarak bana köpek elimi ısırdı dedi. Bende kadın başıma bir yere gidemezdim. Aradan 40 gün geçtikten sonra oğlum sudan, ışıktan, korkmaya başladı. Daha sonra hastaneye getirdik. Ancak oğlum kuduz olarak öldü"dedi./milliyet