2002 Yılından bu yana Bakanlığın projelerinin arasında yer alan, yatırım programına alınmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Beşparmak Dağı İçme Suyu Baraj Projesi on yıl aradan sonra nihayet hayata geçiyor.
Didim ve Akbük Beldesi’nin içme suyunu karşılayacak olan Baraj ile ilgili alınması gereken ÇED raporu için, Köprüalan’nın komşu köyü olan Karacahayıt Köy Muhtarlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü heyetinin yanı sıra, DSİ 21.Bölge Müdürlüğü, İl Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, MHP İl Genel Meclis üyesi M. Ali Oklay, CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Karacahayıt Köy Muhtarı Ahmet Ateş, Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan, Köprüalan Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk, büyük çoğunluğu Köprülan Köyü sakini olmak üzere çevre köy sakinleri, ÇED Raporunu hazırlayacak olan DOKAY şirketi yetkilileri katıldı.
Baraj projesi ile ilgili yöre halkının bilgilendirilmesine yönelik toplantıda yöre sakinlerine açıklama yapan DOKAY şirketi koordinatörü Deniz Yurteri Beşparmak, İçme Suyu Baraj Projesi hakkında bilgi verdi.
KÖPRÜLAN KÖYÜ’NDE 54 KONUT VE BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ SU ALTINDA KALACAK
Başparmak Dağında Köprüalan Köyünde yapımı planlanan Didim Akbük İçme Suyu Baraj Projesinin 3 yılda yapımının tamamlanacağı öğrenilirken; su altında kalacak içerisinde 54 konutunda yer aldığı 2 bin 540 Metre karelik alanın kamulaştırılacağı açıklandı. 157 metre yüksekliğinde yapılacak olan Baraj yapımı nedeniyle mağdur olacak olan vatandaşların isteyene istimlak bedellerinin isteyene de alternatif arsa gösterileceği açıklandı. Evleri su altında kalacak olan bazı vatandaşlarda yetkilerden içme suyundan yararlanacak olan Didim’den kamu arazisi talebinde bulunmaları dikkat çekti.
BARAJ YAPIMINDA YÖREDEN 200-250 KİŞİ İŞ BULACAK
Toplantıda yapılacak olan Barajın bölge ekolojik sistemine ve iklimine olumlu katkısı da olacağı açıklanırken yapımı 3 yıl olarak planlanan baraj yapımı için çalışacak işçilerin öncelikle yöreden olacağı belirtildi. Toplantıya katılan ve ev sahipliği yapan Karacahayıt Köy Muhtarı Ahmet Ateş ve Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan içme suyu barajından kendi köylerine de su verilmesini talep ettiler.