100. yılını kutlayan A.Gücü"nün flaş transferi Vassell"in sır perdesi aralandı. İngiliz oyuncunun Ada basınının “Vassell bir star gibi karşılandı” diyerek alay ettiği 50 otobüs, 300 otomobilden oluşan "3 kilometrelik konvoy" sayesinde ikna edildiği ortaya çıktı. Futbol şube sorumlusu Hikmet Hancıoğlu, İngiliz yıldızı nasıl ikna ettiklerini anlatırken, “Vassell"e Türkiye"nin tanıtımını çok iyi yaptık. Onu konvoyla karşılamamız ikna olmasında başrolü oynadı” dedi. Vassell"le 2 yıllığına 2.4 milyon Euro"ya anlaşma yapan Başkent ekibinin yöneticisi transferin perde arkasını şöyle anlattı:

“VASSELL ile ilgili Hikmet Karaman"a bir telefon geldi. Hocamıza, kendisini takımda görüp görmek istemediği sorusu yöneltildi. Hocamızın isteği ve başkanımızın da direktifleri doğrultusunda bu transfer için çalışmalara başladık. Öncelikle Vassell"in Türkiye"ye gelmeyeceği yönündeki inancı kırmamız gerekiyordu.

TARAFTARLARIN organize ettiği muhteşem karşılama ise Vassell"i çok şaşırttı. Hatta, arabaya bindikten sonra arkasına dönerek cep telefonuyla konvoyun görüntülerini çekti.”

OTELDE NÖBET TUTTULAR

BAŞKENT ekibinin bir diğer yöneticisi Osman Gençtürk de, “Transfer görüşmeleri sırasında 1 haftada sadece 10 saat uyumuşuzdur. Ön hazırlığı İstanbul"da yaptık. 100. yılımızda büyük başarılar yakalama hedefinde olduğumuzu söylediğimiz zaman bu başarıya katkıda bulunmak istediğini söyledi” şeklinde konuştu.

BU arada sarı-lacivertli yöneticiler, “Biz Vassell ile görüşürken diğer kulüpler otelin kapısında nöbet tuttular. Eğer anlaşma sağlayamasak hemen alacaklardı” yorumunda bulundu.

ÖTE yandan A.Gücü dün hazırlık maçında Yunan ekibi AEK ile 2-2 berabere kaldı.