MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri ve Milli Savunma bakanlarının imzalarıyla "Balyoz" davası sanığı 3 generalin açığa alınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türk Silahlı Kuvvetleri milletin göz bebeğidir ve korunmaladır. Özellikle doğuda mücadele vermiş komutanlar üzerinde baskı ve zulme varan olaylar var” dedi.

MHP'li belediye başkanlarının toplantısına katılmak üzere karayoluyla Antalya'ya giderken Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne uğrayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve partililerce karşılandı. Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile birlikte ilçe merkezindeki Merkez Camii'ne geçerek cuma namazı kıldı Bahçeli'nin cuma namazını kıldığı Polatlı Merkez Camii'nde okunan hutbenin konusu ise "İyiliği emretmek, kötülükten alı koymak" oldu. İmam bununla ilgili bir hadis okudu. Hadiste, “Sizden biriniz bir kötülüğü gördüğünde eliyle müdahale etsin, gücü yetmezse diliyle müdahale etsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz (hoş karşılamamak) etsin” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cuma namazından sonra önce Merkez Camii imamı ile tokalaştı. Cemaatle de tek tek tokalaşan Bahçeli"yi cami çıkışında kalabalık bir topluluk karşıladı. Bahçeli, şehir merkezinde bazı esnafla sohbet etti.

İKTİDARA ELEŞTİRİ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, özzellikle generallerin açığa alınmasıyla ilgili sorular üzerine kısa bir değerlendirmede bulundu. TSK'nın aşırı derecede yıpratıldığına dikkat çeken Bahçeli, “TSK milletin gözbebeğidir ve korunmaladır. Özellikle doğuda mücadele vermiş komutanlar üzerinde baskı ve zulme varan olaylar var. Siyasi iktidar mücadelesini hukuk yoluyla yapmalıdır, hukuka saygı duyulmazsa yanlış adımlar atılabilir. MHP olarak bu konuda siyasi iktidarın dikkatini çekiyoruz” dedi.

Bahçeli, PKK terör örgütünün ateşkesle ilgili rest çektiğine ilişkin soru üzerine, “Hiç kimsenin Türk Silahlı Kuvvetleri ile restleşme şansı, imkanı ve gücü yoktur. Bunlar yanlış ifadelerdir, televizyonlarda bunları söyleyenler Silahlı Kuvvetleri yıpratmak için görevlendirilmiş insanlardır. Bu tür kavramları kullanmamak lazım. TSK'nın savunma düzenini ve moralini yüksek tutmak lazım, bunu sarsmak birilerine hizmet etmek anlamına gelir” diye konuştu.

PKK'nin ateşkesinin 2011 yılı mart ayına kadar geçerli olacağına ilişkin pazarlık yapıldığı iddialarını ise Bahçeli, “Siyasi iktidar bu gaflete düştü ve onları böylece cesaretlendirmiş oldu” diye yorumladı. Bahçeli, son olarak partisinin Diyarbakır ve Mardin'de miting düzenlemesine ilişkin soruya da “Çalışmalarımız devam ediyor” yanıtını verdi.

Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalık bir partili topluluk tarafından alkışlar eşliğinde Antalya'ya uğurlandı.