İZMİR'in Karataş semtinde oturan 17 yaşındaki A.T., sık sık tartıştığı babası 41 yaşındaki Medet Toprak'ı evlerinde uyurken başından av tüfeği ile vurarak öldürdü.
Olay, bugün saat 06.00 sıralarında 362 Sokak, 28 numarada meydana geldi. Bir inşaat firmasının Rusya'daki şantiyelerinde çalışan kaynak ustası Medet Toprak, yaklaşık 1 ay önce ailesinin yanına döndü. Kendisine 4 çocuğunun geçimini sağlamak için İzmir'de iş arayan Medet Toprak, sık sık işsiz olan 17 yaşındaki oğlu A.T. ile tartışmaya başladı.
Dün babasıyla tartıştıktan sonra evi terk eden A.T., gece yarısı evine döndü. A.T. yatak odasından aldığı av tüfeğiyle, evlerinin salonunda tek başına uyuyan babası Medet Toprak'a başına ateş etti. Silah sesine uyanan komşuların ihbarıyla eve gelen polis ekipleri, Medet Toprak'ın kanlar içindeki cesedini buldu. Kaçmaya çalışan A.T., polisin takibiyle yakalandı. Bu arada Medet Toprak'ın 2 yıl önce 40 yaşındaki eşi Leyla İmer'den boşandığı ve tekrar barışarak aynı evde yaşamaya başladıkları, ancak nikah masasına oturmadıkları belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

BABASINDAN DAYAK YİYİORMUŞ

olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı olarak gözaltına alınan A.T"nin ağabeyi 19 yaşındaki Onur T. ile annesi Leyla İ"nin ifadelerine başvurdu.
Zanlı A.T. ise yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. A.T"nin babasını öldüreceğini söylediği ve olay sırasında evin önünde beklediği ve birlikte kaçtıkları belirtilen 17 yaşındaki
bir kişi daha Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Yakınları, uyuşturucu kullandığı ve babası tarafından sıkça dövüldüğü bildirilen A.T"nin, uzun süredir çevresindekilere "Bu adamı öldüreceğim"
dediğini anlattı.

Zanlının ağabeyi Onur T"nin de babasının kendilerini dövdüğünü, en çok da A.T"ye dayak attığını söylediği kaydedildi.
Silah sesiyle uyanan ve yanında yatan eşinin öldürüldüğünü fark eden Leyla İ"nin ise olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadığı belirtildi.

DHA