CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın da büyük tepki gösterdiği olay, Koçarlı Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Ak Partili Nedim Kaplan’ın kendisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteriyle birlikte Ak Parti ve MHP bayraklarını belediye binasına astırmasıyla ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı Ali Çankır, “Dün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz Aydın’da da demokrasi şöleni havasında bir yerel seçim süreci idrak ettik. Şehrimiz de bu manada kararını verdi ve Büyükşehirde Sayın Özlem Çerçioğlu ile yola devam dediği gibi, Aydın’ın özellikle büyük ilçelerinin tamamını Millet İttifakına emanet etti. Millet ittifakının kıymetli Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin de bu emanet ve sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu demokrasi yarışında galip gelenler ve mağlup olanlar oldu. İşte tam bu noktada, sevinç ya da üzüntüyü, demokrasi ve saygı dairesinden çıkmadan yaşamak adayların olgunluklarını gösteren en önemli unsur. Bu seçimin sonucunda galip olmak bir yeri işgal etmek olmadığı gibi, kaybetmek de bir kalenin düşmesi değildir. Rakipler birbirine hasım değil, hizmet yarışındaki taraflardır. Hal böyleyken; ilimizde yarışa dahil olan ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan AKP Koçarlı adayının, bugün kamuya ait belediye hizmet binasının üzerine AKP flaması ile, Sayın Cumhurbaşkanının ve Cumhurbaşkanının resminin büyüklüğünün en az 4 katı büyüklüğünde kendi resmini asması, bu olgunluğu ne yazık ki herkesin gösteremediğinin en büyük kanıtı” diye konuştu.

Çankır ayrıca, “Buraya kadar, bahse konu adayın ya da yandaşlarının “çiğliği”, “cehaleti” ve hatta “acziyeti” olarak 3-4 kelimede özetlenebilecek bu çirkin olayda, esas kamuoyunun ilgilenmesi gereken husus ise elbette bu konu ile ilgili derhal, şikâyet beklemeksizin harekete geçmesi gereken başta Savcılık, Valilik ve Kaymakamlık Makamının öylece beklemesidir. Değerli amirler, yetkililer; kamu görevi, kişiye, zümreye, partiye veya ırka özel yapılamaz. Eğer devletin kamu dairesinin camından aşağı bir siyasi partinin flaması asılıyorsa, iktidar partisi diye korkup öylece bakamazsınız, görevinizi yapmak zorundasınız. Bunun altında hiçbiriniz kalkamazsınız, yıllar sonra; “kamu dairesinden sarkıtılan parti bayrağını öylece seyreden savcısı, mülki idare amiri, memuru” olarak anılmak istemiyorsanız bu rezilliğe derhal son verin ve bu rezilliğin sorumlularını derhal adalet karşısına çıkarın” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!