Toplantıda üç ana başlıkta açıklamalar yapan Başkan Nedim Kaplan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ederek, “24 bin kişilik Koçarlı halkı adına sesleniyorum, ya işini yapın yapamıyorsanız da açıklayın biz yardımcı olalım” dedi.

Başkan Nedim Kaplan toplantıda şunları söyledi:

EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORLAR

Öncelikle ahlaksız ve edepsiz basını kınıyorum. Önce lafa bakarım laf mı diye sonra adama bakarım adam mı diye. O pankartları niçin söktürdüm? ASKİ ve Aydın BŞB’nin bir delikli parası olsa o pankartları asmalarında sorun yok. DSİ'ye teşekkür etseydi saygı duyardım. Bunlar emek hırsızı.

SIĞINTI DEĞİLİZ

Koçarlı’da ‘sığıntı başkan’ sözlerini kullanan 3 kişi var. Buranın kaptanı Nedim Kaplan’dır. Bu binada biz sığıntı değiliz. Hazmedecekler. Bu yazıları yazan CHP’nin ilçe başkanı olduğu iddia eden arkadaşın bir tane çakılı çivisi yoktur. Bunlar Koçarlı halkının parasını eğlencelerde, festivallerde yediler. Bunlarda her türlü hırsızlık var. Yapmadığın yatırımı ben yaptım demek ahlaksızlıktır. 9,3 milyonluk yatırımın tamamı hükûmet tarafından karşılanmıştır. Umarım hatalarından dönerler.

TAŞ İHALESİNDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ! ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİK

Koçarlı Belediyesi denetleme geçiriyor. Taş ihalesi yapmışlar ama usulsüzlük var. 2.7 trilyona ihale etmişler. Bu iş için 1 trilyon da Halkbank’tan kredi çekmişler. 1,7 milyon lira da yükleniciye borç var. Kamuoyuna açıklayacağız. Belediyenin delik kuruş parasını bırakmamışlar. Detayları internet sitesinde göreceksiniz. Mükerrer işler var diye tespit var. Örneğin, 800 bin TL’lik tespit var. Yani 800 bin liralık hırsızlık var. Fen İslerinden sorumlu Burçak Hanım vardı, Efeler Belediyesi’ne gitti. Şimdi yapılan işler için ben hatırlamıyorum diyor. Yamyamlar sarmış belediyeyi. Müfettişin raporu savcılıktan geldikçe sizlerle paylaşacağız. 43 TL’den taş döşeme işi yapmışlar. Müfettişler muhtelif fiyatlar aldı, 18 ila 23 TL. Bunlar 43 TL’den vermiş ihaleyi. Yani yüzde 70 çalmışlar. Göreve gelmekle 1.3 milyon lirasını kurtardık belediyenin. İddia ediyorum Aydın BŞB’de de aynı olaylar var. Buradan kaçanlar oraya gidiyor, çünkü şebeke aynı. Koçarlı Belediyesini yamyamlardan kurtardığımı düşünüyorum daha da kurtaracağım. CHP’deki aklı selim insanlar bunlardan huzursuz. 2 aylık akaryakıt tüketimi 400 bin TL. 2 ayda CHP ve İyi Partililerce yendiğini bildiğim görev zararı 90 bin lira. Kurumlar vergisi ödenmemiş, zararı 400 bin TL belediyeye. 15 milyon civarı borçla karşılaştık. Şu ana kadar belediyenin 1,5 milyonluk borcunu ödedik. Adnan Menderes Kent Ormanı Koçarlı Belediye’ye geçti. Eksiklerinin tamamlanmasından sonra açmak istiyoruz. Eylül ayı itibariyle parke tası döşemeleri biter.

GÖREVİNİ DÜZGÜN YAPSINLAR!

Kısır çekişmeleri seven biri değilim, bizim arkadaşlar gereğini yapmışlar. Hakkı varsa kimseye dokundurtmam. Ama yapmadan da kendi sorumluluk bölgesi de olsa müsaade etmem. Bu bina içinde ASKİ ve BŞB personelleri çalışıyor. Buraya gelen herkes Koçarlı Belediyesi’ne gelmiş olarak adleder kendisini. ASKİ ve BŞB personellerinin adam gibi hizmet vermesini ister. BŞB ya da ASKİ falan bilmez. Adam gibi görev yapanlara bu ilçede yaşama şansı var. Yoksa yok!

KANALİZASYON SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

İlçenin en önemli sorunu kanalizasyon. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Yetki ve sorumluluk ASKİ’de. Şu ana kadar attığı adım yok. Göreve geldiğimin 3. günü müracaat ettim. Bakan beyle görüştük. Bakan bey gerekirse yasal çalışma yapacağını söyledi. 17 ilçe içinde kanalizasyonu olmayan, pisliği vidanjörle çeken tek ilçeyiz. 247 lira düğün salonunun fosseptiğini para vererek çektiriyoruz. Hem para alıyorsunuz, hükûmetten, hazineden katkıdan kişi başı yüzde 10 ASKİ, yüzde 10 BŞB kesiyor. Bunu bir an önce yapmanız lazım. Bayramdan sonra gelişmeler devam edecek. Yapmayacak olursa ya da para sorunu olursa 4 vekilimiz de kanalizasyon meselesinin çözülmesini istiyor. Ayrıca projelerimiz devam ediyor. 32 mahallede taş döşeme işi devam. Bunlar rutin iş. Belediye bugüne kadar yapmadıysa yazıklar olsun. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon konusunda desteğe ihtiyacı varsa bakanlık nezdinde destek vereceğiz, yapamıyorsa yapamıyorum diyecek. İmza kampanyası başlatacağız. Kim ilçedekilerin daha iyi yaşaması için çalışırsa biz de onları alkışlarız.

Başkan Nedim Kaplan son olarak da, önceki Başkan Mutlu Öztürk döneminde Aydın BŞB’ye yapılan tüm tahsisleri iptal ettirdiğini, belediyeyi babalarının çiftliği gibi yönettiklerini ifade etti. Kaplan, Çakırbeyli pazarının iptal edilmesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

nedim-kaplan1.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!