Kocabaş, yaptığı yazılı açıklamada, pamuk fiyatlarının düşmesi ve artan girdi fiyatları yüzünden çiftçinin pamuk ekimi sezonuna moralinin bozuk girdiğini ifade etti.
Pamuk üreticisinin bir başka kaygısının da pamuk destekleme priminin henüz açıklanmaması olduğunu dile getiren Kocabaş, şunları kaydetti:
''Bizim talebimiz pamuk priminin en az 60 kuruş olmasıdır. Bunu hükümetimizden istiyoruz. Pamuk priminin tarlaya gireceğimiz bu günlerde açıklanması, moralimizi biraz olsun düzeltecektir. Aksi takdirde pamuk ekiminden kaçış hızlanacaktır. Daha önce de aynı durumu yaşamıştık. O zaman da pamuk ekmekten vazgeçmiştik. Daha sonra yapılan teşviklerle geri döndüğümüz pamuk üretimi için bugün acil önlemler alınmazsa, korkarım ki bu kez çiftçiyi pamuk üretimine döndürmek mümkün olmayacaktır'' dedi.
Kocabaş, ABD'nin pamuk ithal edenler için sağladığı 2 yıl vadeli GSM kredisinin de Türk pamuk üreticisi için önemli tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirterek, ''Türk pamuk üreticisini rekabet edemez hale getiren bu krediler, alın terimiz olan milyarlarca doların yurtdışına gitmesine sebep oluyor. Bu tip fonların kullandırılmasının engellenmesi, ithalata yüzde 25 vergi getirilmesi, hatta ithalatın sınırlandırılmasıyla olur.''