Fenerbahçe'nin yarın yapılacak kongresinde yeniden başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım hakkındaki suçlamalara yanıt verdi. Yıldırım, Ronaldinho ile ilgili girişimi olup olmadığını da açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü'nde yarın yapılacak olağan seçimli genel kurulda yeniden başkanlığa aday olan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, kulübün borcunu Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıkladıklarını belirterek, ''Hiçbir şeyi saklayamazsınız. Fenerbahçe'yi uluslararası şirketler denetliyor'' dedi.

Yıldırım, Lig TV'de yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, kulübün 80 milyon dolar banka borcu olduğunun söylediğini belirterek, ''Bunun faizi yüzde 10 olsa, 8 milyon dolar olur. Her şey açık, her şey şeffaf. Fenerbahçe'nin 2 senelik stat geliriyle borçlarını kapatırsınız'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi bir kurum yaptığını, kendi kaynaklarıyla kendi ayakları üzerinde duracak kulüp haline getirdiğini anlattı.

Yıldırım, ''3 sene üst üste futbol takımını şampiyon yapacağınızı söylediniz. Yapamazsanız ne olur?'' şeklindeki bir soruya, ''Futbol takımını 3 sene üst üste şampiyon yapmak için yola çıktık. Olamama durumunda nedenlerini ortaya koyarız. İyi takım yapıyor, iyi antrenör getiriyor ama sonucunda olamıyorsak, kamuoyu ona göre değerlendirir'' yanıtını verdi.

Kongre üyelerini aramasıyla ilgili olarak da Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

''Kongre üyelerini arıyorum. Arayıp, üyelerle konuşacağım tabii. Bu bir seçim. 'Kongreye gelin, oyunuzu kullanın' diyorum. Destek isteyeceğim. 'Tehdit ediyor' diyorlar. Bir tane varsa açıklasınlar. Ailede birlik beraberlik zaten var. Kiminle ne kavga etmişsem, Fenerbahçe için etmişimdir.''

Aziz Yıldırım, yönetim kurulu listesini yarın açıklayacağını ifade ederek, ''Geçmişte hatalar yaptım, bilmediğim insanları yönetime aldım. Yönetimde 3-4 kişilik bir değişiklik olacak'' dedi.

-''RONALDINHO İLE İLGİLİ GİRİŞİMİM OLMADI''-

Futbol takımının bu sene başarısız olduğunu kaydeden Yıldırım, seçimden sonra bu konuda özeleştiri yapacağını söyledi.

Aziz Yıldırım daha önce söylediği ''Futboldan da anlarım, inşaattan da anlarım''sözünün hatırlatılması üzerine, ''Hala bu sözümün arkasındayım. Beni tenkit edenlerden daha iyi biliyorum futbolu. Basında yorum yapanlar kadar ben de anlıyorum. Bunu söyledim'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, ''Teknik Direktör Luis Aragones ile devam edecek misiniz?'' sorusunu, ''Seçimden sonra devam edersek, bu konuyu oturup konuşacağız. Bugüne kadar başka hiç kimseyle konuşmadık'' diye yanıtlarken, transfer haberleriyle ilgili de, ''Ronaldinho ile ilgili girişimim olmadı. Bilica'yı da almadım'' açıklamasını yaptı.

Maldonado'yu eski teknik direktörleri Zico'nun, Josico'yu da Aragones'in transfer ettirdiğini, bu iki oyuncunun Türkiye'de başarılı olamadığını anlatan Aziz Yıldırım, ''Güiza ise son zamanda başarılı. Güiza, İspanya gol kralı. Daha iyi olabilirdi ama kötü oyuncu değil'' dedi.

Yıldırım, bu sezon üzüldüğü çok maç olduğunu, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yenmenin ise kendisini sevindirdiğini söyledi.

Maçlarda soyunma odasına gitmesinin normal karşılanması gerektiğini, Türkiye ve Avrupa'da başka kulüp başkanlarının da soyunma odasına gittiğini kaydeden Yıldırım, ''Başkansanız, her şeye karışacaksınız gerekirse. Başkan olarak bu ailenin en büyüğü değil miyim? Hepsi gidiyor soyunma odasına. Adnan bey, Yıldırım bey gitmiyor mu?'' şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım, eski oyuncuları Aurelio ve Tuncay'a kapılarının açık olduğunu, jübilelere karşı olmasına rağmen Ümit Özat'ın jübilesini, zaman bulurlarsa yapacaklarını söyledi.

Aziz Yıldırım, yarın başlayacak kongre öncesi tedirginliğinin bulunmadığını da belirterek, şunları kaydetti:

''Gönül rahatlığı içindeyim. Başkan olarak 11 sene bu kulübe hizmet ettim. Kazanıp, kaybetmek de önemli değil. Karalamayla bir yere gidilmeyeceğini herkes bilmeli. Vizyon ortaya konulmalı. 10 sene geriye dönemeyiz. Fenerbahçe'yi belli bir düzeye çektim. Konuşmalarımda hiç argo yok. Fenerbahçe tarihine yaptıklarımızla ismimizi yazdırdık. Fenerbahçe'ye leke gelmesini kabul etmem. 235 milyon dolar bütçeyi, 500 milyon dolara çıkaracağız.'' haber 7