Aşure Haftası dolayısıyla Kızıldere Köyü Muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşların yanı sıra Nazilli protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli halkının Muharrem ayını kutladı. Etkinlikte aşure dağıtarak vatandaşlarla sohbet eden Köy Muhtarı Ali Pekel, İslam dünyası açısından Muharrem ayının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kızıldere İlköğretim Okulu Bahçesine kurulan Aşure kazanında okul öğrencilerine ve köy halkına aşure dağıtılırken, okul yemekhanesinde ise protokol üyelerine ikramda bulunuldu. Nazilli Protokolünden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Erhan Yakut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, TSM Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı aşure günü programında vatandaşlarla uzun uzun sohbet edildi.
Aşure günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel; “Köyümüzde geleneksel hale getirdiğimiz, Muharrem Ayı içerisinde geçen, tarihimizde ve kültürümüzde önemli yeri olan olayların hatırasına atfen yaptığımız aşure etkinliğine bu yılda aynı geleneği devam ettirmek için bir kez daha toplanmış bulunmaktayız. Aşure aşını meydana getiren farklı nimetlerin aynı ortak tada hizmet ettikleri gibi bu etkinliğimizin de birlik ve beraberliğimize, sevinç ve muhabbetimize katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
İnancımız gereği birlik ve beraberliğin her zaman süreceğine inandığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Bize bugünleri yaşattığı için Yüce Mevlamıza sonsuz şükürler ediyoruz. Burası İslam memleketi, İslam diyarı inşallah Türk milleti kainat var olduğu sürece bu birlik ve beraberliğimiz yaşayacak. Çünkü bu inancımız sonsuz. Ben Kızıldere muhtarımıza ve köylümüze bu güzelliği sürdürdükleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kızıldere köyünün ve muhtarının her zaman ilkleri gerçekleştirdiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ise; “Muhtarımız her zaman ilkleri gerçekleştirmeyi yapmasıyla gerçekten bizim takdirimizi kazanıyor. Nazilli ve çevresinde aşure günü etkinliği yaparak bizleri bir araya getirmesinden dolayı ve kendisine başarılı çalışmalarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Gerçekten Kızıldere köyümüz birçok şeye öncülük yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Kızıldere İlköğretim okulumuz Ankara’ya ziyaret ettiler. TBMM ve Anıtkabir’i ziyaretleri Nazilli köylerinde bir ilk oldu. Öğrencilerimize ve Okul yönetimini ayrıca muhtarımızı tebrik ediyorum. Bu tür etkinlikler bizi bir arada tutan, bizi geçmişten geleceğe taşıyan önemli günlerimiz. Bu hassasiyetler var olduğu müddetçe birbirimize olan sevgimiz saygımız artacak, birlikte yaşadığımız bu topraklarda geleceğe daha güvenle, daha umutla ve daha sevgiyle bakmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu köyümüzde geleneksel hale getirilen bu geleneğin çok uzun yıllar devam etmesini arzuluyorum” diye konuştu.
Meslek hayatında örnek olarak gösterebileceği bir etkinliğe katıldığını ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “Bugün Kızıldere köyünde meslek hayatımda karşılaştığım güzel örneklerden birini yaşıyorum. Bu birlik ve beraberlik ortamını sağlayan muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere kültürümüze ve inancımızda kutsal saydığımız aylar vardır. İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı önemli olayların olmasının yanı sıra acı olayların yaşandığı bir aydır. Birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.