Okutmak istediği kızıyla köprüde ağlayan babanın durumu, görenleri duygulandırdı.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinden geçen Yeşilırmak üzerindeki Hükümet Köprüsü'nün korkuluklarından bir kişinin sallandığı yolundaki ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, adının Mehmet S. (55) olduğu öğrenilen ve çevresine ırmağa atlayacağı yolunda bağıran bir kişi ile karşılaştı.

Merkez Bayat köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan söz konusu kişinin Amasya kent merkezindeki bir lisenin 9. sınıfında öğrenim gören kızı B.S.'yi (15) yurda yerleştirmek istediği, ancak yer bulamadığı için bunalıma girdiğinin belirlenmesi üzerine, polis elinde bıçak bulunan ve kendisine yaklaşmaya çalışanlara savuran söz konusu kişiyi eyleminden vazgeçirmeye çalıştı.

Bu arada, olay yerinde bulunan kızı da ağlayarak, babasından eyleme son vermesini istedi. Okutmak istediği kızıyla köprüde ağlayan babanın durumu, görenleri duygulandırdı.

Yaklaşık 10 metre yükseklikteki köprüden suya atlayacağı tahdidinde bulunan söz konusu kişi, bir süre sonra ikna edildi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilen baba, maddi durumunun iyi olmadığını, kızının her gün köyden şehre gidiş geliş yapmak durumunda olduğunu belirterek, kızına kalacak bir yer temin edemediği için bu duruma düştüğünü söyledi.

Yetkililerle yaptığı görüşmelerden de bir sonuç alamadığını belirten söz konusu kişi, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü./akşam