Bursa'da 5 yaşındaki kızı Yağmur Aliye Yorgan'ı tedavi ettirmek için İstanbul'dan Bursa'daki Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne getiren 23 yaşındaki Ayşe Yorgan, tedavi masrafları için yakınlarından aldığı fitre parası ile eşinin maaşının da içinde bulunduğu bin 700 TL'yi hırsızlara kaptırdı. Acılı anne hırsızlara seslenerek, "Yağmur'un hastane parası, benim ev kiram, eşimin maaşı hepsi o cüzdandaydı. O parayı lütfen geri getir" dedi.

Ayşe ve Deniz Yorgan çifti, doğuştan yemek borusunda kopukluk bulunan ve omuriliğinde kist tespit edilen kızları 5 yaşındaki Yağmur Aliye'ye mide filmi çektirmek için 10 gün önce Bursa'ya gelip bir akrabalarının yanına yerleşti. Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde önceki gün sıraya girip filmi çektiren çift, İstanbul'a dönmek için şehirlerarası otobüs terminaline gitti.

Biletlerini alıp otobüse binen anne Yorgan, Yalova'dan feribota binecekleri sırada çantasındaki cüzdanının çalındığını fark ederek, eşi ile birlikte durumu polise bildirdi. Yalova polisinin yönlendirmesi sonucu Bursa'ya gelen Ayşe Yorgan, "Yağmur, yemek borusu kopuk olarak doğdu.

Doğumunun ikinci günü ameliyata alındı. Doktorlar kendisine 10 bin çocuktan 3'ünde görülen 'Vacterl Sendromu' tanısı koydu. Omuriliğinde 8.5 santimetre büyüklüğünde kist var. Yemek ve nefes borusu arasında delik bulunuyor. Henüz 40 günlükken mama yediği sırada kalbi durdu. Yavrum kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Hastaneye gittiğimizde kalbinin iki farklı yerinde delik olduğunu söylediler. Midesinde reflü var ve mide asidi sürekli ciğerlere kaçıyor. Zatürree, bronşit ve boğmaca gibi hastalıklar artık kronikleşmiş halde. Gözleri bozuk. Troid bezleri çalışmıyor. Sürekli farklı doktorlara gidiyoruz. Baş edecek gücümüz kalmadı. Maddi imkansızlıklardan çocuğumuzun gerekli tedavilerini zamanında yaptıramıyoruz. Ben bayan kuaförü olmama rağmen çocuğumun durumu yüzünden kendi işimi yapamıyorum" diye konuştu.

HIRSIZLARA 'PARAYI GERİ VERİN' ÇAĞRISI

Kızı Yağmur'un bütün rahatsızlıklarına rağmen tedavisini aksatmamaya çalıştıklarını söyleyen acılı anne, "Ben buradan parayı alan arkadaşlara sesleniyorum. Yağmur'un hastane parası, ev kiram ve eşimin maaşı o cüzdanın içerisindeydi. Bize bu mübarek ayda böyle bir üzüntü yaşattıkları için onlara hakkımı helal etmiyorum. 5 yaşındaki hasta kızımın rızkını çaldılar. O parayı yalvarıyorum bana getirsinler" şeklinde konuştu.

Çocuk cerrahı olmak istediğini belirten küçük Yağmur ise, iyileşmesi için her gün dua ettiğini söyledi.