AŞIRI yağış nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli karayolu ulaşıma kapandı.Yağışların etkili olduğu bölgede Hayrabolu-Tekirdağ arasındaki Kene Deresi taşınca bu yol da ulaşıma kapandı.Tunca Nehri/nin taşması sonucu Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi ve Balkan Şehitliği su altında kaldı.

İZMİR'DE SAĞNAK YAĞIŞ
İzmir kent merkezi ve çevre ilçelerde dün gece yarısından itibaren başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağış nedeniyle saat 22.30 sıralarında Aziziye Mahallesi 1105 Sokak'ta toprak kayması meydana geldi. Kayalıklardan kopan büyük bir kaya parçası 46 yaşındaki Osman Alisırat'a ait evin üzerine düştü. Evin duvarını yıkan kaya parçası, misafirliğe gelen 41 yaşındaki Sevda Uzunkız'ın yaralanmasına neden oldu. Sevda Uzurkız, çağrılan ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Uzunkız'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan evsahibi Dilek Alisırat, “Çok korktuk. Ev her an yıkılabilir. Başka kalacak yerimiz de yok. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bize kalacak başka bir yer verilsin” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, şehir merkezinde gün içinde 55 maddi hasarlı, 10 yaralamalı olmak üzere toplam 65 kazanın meydana geldiğini kaydetti.

İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, akşam saatlerinde zaman zaman etkisini artırarak yağmaya devam eden sağanak yağmur nedeniyle büyük çaplı bir su baskınının meydana gelmediğini belirttip, kent merkezi ve ilçelerde konumlandırılan araçların çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

ÇANAKKALE'DE ÇAY TAŞTI

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde dün geceden beri etkili olan yağmur sularının doldurduğu Bahçeli Köyü Göleti'nin kapakları açılınca ilçenin içinden geçen Akçin Çayı taştı.

Ezine'de dün geceden beri etkili olan ve zaman zaman sağanak şeklinde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağmur nedeniyle dolan Bahçeli Köyü Göleti'nin kapakları açılınca ilçe merkezinden geçen Akçin Çayı taştı, Ezine Hükümet Konağı'nın bahçesi ve önünden geçen cadde sular altında kaldı.

Ezine Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Hükümet Konağı'nın bulunduğu yolu araç trafiğine kapatırken, belediye ekipleri de biriken suyun çaya ulaşmasını sağlamak için iş makineleriyle ark açma çalışması başlattı. Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol çalışmaları olay yerinde takip etti.

Öte yandan, Ezine Orman Fidanlığı ve Ezine Jandarma Er Eğitim Taburu'na ait askeri bölgenin bir kısmının da sular altında kaldığı belirtildi.

TEKİRDAĞ'DA ÇENE KÖYÜ DERESİ TAŞTI

Tekirdağ"ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi"nin taşması sonucu dün akşam ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Taşan dere sularının yolu kapatması nedeniyle gece boyunca bölge trafik ve jandarma ekipleri, yolda nöbet tutarak, araç geçişlerine izin vermedi.

Gece saatlerinde yağışın dinmesiyle Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol, büyük araçların geçişine kontrollü olarak açıldı. Öğle saatlerine doğru ise yolun tamamen araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Çene Köyü Muhtarı Tuncay İrik, taşan dere sularının köye ulaşmasıyla ahırların boşaltıldığını belirterek, ancak gece saatlerinde yağmurun dinmesiyle bir tehlike yaşamadıklarını söyledi. Derenin bulunduğu ova bölgesindeki yaklaşık 3 bin dekar ekili alan ile otlak olarak kullanılan meranın sular altında kaldığını ifade eden İrik, suların çekilmesinin ardından arazilerindeki zararın belli olacağını kaydetti.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, son 24 saatte metrekareye 14 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Yetkililer, Tekirdağ ve ilçelerinde yer yer yağış beklendiğini, ancak etkili bir yağış olmayacağını ifade ettiler.DHA