Apollon Tapınağı"nın tarihi ve otantik havasında gerçekleşen konserde Yunanlılar kıvrak Türk şarkılarına kayıtsız kalamayıp dans etti.
Şenliğin açılış kokteylinin ardından düzenlenen konserlerde Samos"tan gelen Yunanlı Müzik topluluğu ile Ege Orkestrası"nın söylediği Türkçe ve Yunanca söylene parçalar dostluk rüzgarı estirdi. Kokteyle CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Yunanistan"da gelen konuklar ve davetliler katıldı.
Kokteylde konuşan Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Barış Festivalinin 15. Yılının kutlandığını ve bu yıl Festivalin temasının “Çocuk ve Barış” olduğunu kaydederek, “Bu festival aralıksız 15 yıldır sürüyor. Her yıl dünyada savaş çığırtkanlığı yapılmasına rağmen Didim"de inadına bu etkinlik yapılıyor. Bizler kimseyle kavgalı değiliz barışı seviyoruz. Biz kimle kavgalıyız; Atatürk ilke ve devrimleriyle karşı olan, ülkemizdeki bulunan bazı siyasiler ve bizi yönetenler ve bunun yanında bunlara eşlik eden bir takım uzantılar gerçekten barış adına her zaman karşımıza dikilip, birtakım sorunlar çıkartıp, bizi de bir takım sıkıntılara girmekteyiz. Bu yıl ki etkinliğin ana teması çocuk ve barış; bizler çocuklarımıza barışı aşılamalıyız ve bu etkinlikle yaşamları boyunca barışa katkı sağlamalarını istedik. Etkinliklerimiz uluslararası boyuta ulaştı. Yunanistan"dan Almanya"dan gelen dostlarımız var. Bu etkinliğe katkı sağladılar ve amacımıza ulaştık. Bu barış meşalesi tüm dünyaya yayılır. Biz de buradan inadına barışı diyoruz” dedi.
Konser öncesi Yunan Müzik Topluluğu adına konuşan Dimou Aviadni da, “Burada olmaktan mutluyuz. Barışa katkı da bulunmak istiyoruz. Onun için iyi geçinip güzel geçinip huzurlu mutlu anlarımız olsun istiyoruz. Bize gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mümin Kamacıya teşekkür ediyoruz. Bizler de sizleri ağırlamak istiyoruz. Bizim daha yakın olmamızın en büyük başlangıç noktası kendisidir. İyi akşamlar” dileklerinde bulundu.
Kokteylin ardından Yunanistan"dan gelen İzini Korodia Silogos Karlovasi- Marathokampos Samos Müzik Topluluğu Yunan şarkılarında oluşan eserler seslendirdi.
Yaklaşık 1 saat süren konserin ardından Mümin Kamacı ve Başkan Vekili Ercan Atasoy Atasoy, Koro şefine ve Dimou Aviadni"ye plaket ve çiçek verdi. Yunanlı konuklar da Kamacı ve Atasoy Yunanistan"a özgü şarap ikram etti. Kamacı ise konuklara espri yaparak “Ramazan ayındayız; Bu ayı geçirdikten sonra tadına bakarız” sözleriyle takıldı.
Ardından Aegean Band (Ege Orkestrası) adlı müzik topluluğu Yunan ve Türkçe şarkılardan oluşan şarkılar seslendirdi. Kıvrak ve hareketli şarkıların çalındığı konserde Yunan Müzik Topluluğunda yer alan bazı sanatçılar Didimlilerle karşılıklı göbek atarak bol bol oynadılar. Konsere gelenler alkışlarıyla oynayan gruba destek verdi. 2 Saat süren konserde Didimliler unutulmaz bir gece yaşadı.