Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na katılacak ülkelerden kente ilk girişlerin yarın yapılması bekleniyor.

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Medya Direktörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, oyunlara katılacak ülke kafilelerinin, kente girişlerinin yarın başlamasının beklendiği belirtildi.

Oyunlar için ilk olarak dün Japonya'dan 2 kişilik delegasyonun Erzurum'a geldiği ve incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, yarın Türkiye ve Rusya milli takımlarının kente gelmesinin beklendiği kaydedildi.

Bu arada, oyunlara katılacak olan en kalabalık kafilenin ise 176'sı sporcu ve 81'i yönetici toplam 257 kişilik Rusya olduğu bildirildi.

Türkiye'nin 151'i sporcu, 52'si yönetici toplam 210 kişiyle Rusya'nın ardından organizasyonda en kalabalık ikinci ülke olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin oyunlarda 11 branşta da müsabakalara katılacağı ifade edildi.

Oyunlarda üçüncü sırada ise 102'si sporcu, 42'si yönetici toplam 144 kişiyle Kanada yer alırken, bu ülkeyi 97 sporcu, 47 yönetici toplam 144 kişiyle Japonya izliyor.

Bu arada, dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda başarısıyla ön plana çıkan Finlandiya'nın da oyunlara 88 sporcu, 47 yöneticiyle Rusya ve Türkiye'nin ardından Erzurum'a gelecek olan en kalabalık üçüncü Avrupa ülkesi olacağı bildirildi.

Yine kış olimpiyatlarında üst sıralarda görülen ABD'nin ise 81'i sporcu, 33'ü yönetici toplam 117 kişiyle oyunlara katılan en kalabalık kafile sıralamasında 6. sırada yer aldığı görüldü.

-BİRER SPORCUYLA KATILIYORLAR-

Bu arada, Erzurum'daki oyunlara 8 ülkenin birer sporcuyla katılacağı belirtildi.

Oyunlara, Azerbaycan, Bosna Hersek, Monaco, Meksika, Karadağ, Malezya, Danimarka ve Tayvan birer sporcu gönderirken, Nepal'in organizasyona sadece 4 yöneticiyle, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ise 2 sporcu ve bir yönetici ile katılacağı kaydedildi.

Öte yandan, oyunlar organizasyon komitesine şimdiye kadar 52 ülkenin kafile listesini gönderdiği, Kolombiya, Moldova, San Marino, Tayland ve Venezuala'nın da sporcu ve yönetici sayısını önümüzdeki günlerde bildireceği belirtildi.

A.A.