Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan TGB üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, burada Atatürk posteri, Türk Bayrakları ve `Türk-Kürt kardeştir, ABD kaleştir' yazılı Türkçe, Kürtçe pankartlar açıp, sloganlar attı. Burada grup adına konuşma yapan Genel Sayman Seval Yurtçiçek, çocukların, canlı yayında alenen birbirine düşürüldüğünü, milletin evlatlarının karşı karşıya getirildiğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Ali Kırca, bu program aracılığıyla toplumunu kışkırttığının farkında mı? Kırca'nın programını izleyenler, Türkiye'de bir iç savaş yaşandığı hissine kapıldı. Alın size demokratik açılım, çocukları bir birine düşüren bir demokrasi halkları düşman eden açılım. Ben Diyarbakırlı'yım, Kürd'üm. Türk milletinin bir parçasıyım, bizi birbirimize düşman edemezler. Çünkü biz ortak geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşıyoruz. Çünkü Türk'ü, Kürd'ü ile milletimizin düşmanı empeyalizmdir. Mücadelemiz bağımsız ve özgür bir Türkiye cumhuriyeti içindir."

Kırca ve çalıştığı kanalının, küçük yaştaki çocukları istismar ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini iddia eden Yurtçiçek, açıklama ardından avukatıyla birlikte TGB üyeleri adına hazırlanan suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.