''Milli Mücadele'de Bir Destan Demirci Mehmet Efe'' adlı 5 ciltlik eserinin yazarı İbrahim Kiraz, son günlerde bazı kişilerin eserinden yola çıkarak bir film senaryosunu hayata geçirme çabası içinde olduğunu belirterek, ''Hiç bir kurum ve kuruluşa eserlerimle ilgili film yapılması ve senaryo yazma hakkı vermediğini, dolayısıyla bu kişilere itibar edilememesi gerektiğini'' bildirdi.
Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada, yazarı olduğu kitaplarının her türlü telif ve kullanma haklarının kendisine ait olduğunu bildirdi.
Son günlerde bazı kişilerin ''Milli Mücadele'de Bir Destan Demirci Mehmet Efe'' adlı eserini senaryolaştırarak sinema filmi yapacakları iddiasıyla bir çok kişi ve kurumu ziyaret ederek, sponsor arayışına girdiklerini ve para istedikleri duyumlarıyla karşılaştığını ifade eden Kiraz, ''Hiçbir kişi, kurum ve kuruluşa eserlerimle ilgili film yapılması ve senaryo yazma hakkı vermedim. Bu kişilerle ilgili kamuoyunun duyarlı davranmasını, 27 yıllık çalışmanın sonucunda 5 cilt halinde yazdığım kitapları ve ismimi kullanarak para toplama çabasında olanlara itibar gösterilmemesini istiyorum.'' dedi.