Özay, eski sevgilisi Akın Büyükoğlu"ndan şikayetçi olmadı. Büyükoğlu ise, “Tuğba"yla tartışınca arkadaşlarına tehdit telefonu ettirdi” ifadesini verdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Tuba Özay, Özay"ın eski sevgilisi tutuklu sanık Akın Büyükoğlu ve Yaşar Öz"ün sağ kolu olduğu öne sürülen Abdülcabbar Kibaroğlu"nun da aralarında bulunduğu 11"i tutuklu toplam 29 sanık katıldı.
Rulet Operasyonu kapsamında 167 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Tuğba Özay da adliyeye geldi. Kimlik tespiti nde model ve oyuncu olduğunu belirterek aylık gelirinin 10 bin YTL olduğunu söyledi.

Tuğba : Şikayetçi değilim

Herhangi bir çete ile ilgisi olmadığını belirten Özay, “Akın Büyükoğlu"nun zaman zaman bana ve çevremdekilere tehditleri sinirli anında olmuştur. 5 Ağustos"ta bir festival için İzmir"deydim. Aramızda tartışma oldu. Olayların kötüye varmasından korktum. Menajerimin tanıdığı Savaş Arıkdoğan"dan bir büyüğümmüş gibi davranarak olayları yatıştırmasını istedim” dedi. Mahkeme başkanının Büyükoğlu"ndan şikayetçi misiniz?” sorusuna Özay “Hayır. Karşımdaki düşmanım değil” şeklinde cevap verdi.
Tuğba Özay"ın eski sevgilisi Akın Büyükoğlu da, hakkındaki suçlamalara şöyle cevap verdi, “Son olarak 4 Ağustos"ta Polat Otel"in 1047 nolu odasında birlikte kaldık. Sonra o beni aradı, tartıştık. Ağır hakaretler ettik. Sonra Savaş Arıkdoğan ve Abdülcabbar Kibaroğlu beni ayrı ayrı aradı. Tuğba beni şikayet etmiş. Savaş bana, "Sana kilon kadar mermi sıkarım" dedi. Akmerkez"de toplandık. Tuğba"nın dini nikahlı eşim olduğunu söyledim. Abdülcabbar, Tuğba"yı aradı. Sinirimden ağlarken 2-3 el silah sesi duydum.”

Duruşma sonunda Akın Büyükoğlu"nun da aralarında bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Vatan