AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi hedef alan “Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden” resti hakkında açıklamalarda bulundu. Meclis Milli Eğitim Komisyonu görüşmelerinde muhalefetin konuşturulmadığı iddialarının aksine, 124 CHP milletvekilinin söz alarak konuştuğunu ifade etti.
Meclis Milli Eğitim Komisyonunda görüşülerek 2 hafta sonra Meclis Genel Kuruluna gelecek olan 4+4+4 sisteminin, geride kavga ve tartışma dolu görüntüler bırakarak siyasi tarihimizdeki yerini aldığını söyleyen Gültekin Kılınç, CHP’nin kürsü işgalleri ve kavgacı tutumuyla milli iradeyi engellemeye çalıştığını belirtti. 12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim düzenlemesiyle ilgili teklifin görüşülmesi sırasında Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda yaşananları CHP’nin zulmü olarak nitelendiren Kılınç, Başbakan Erdoğan’ın, CHP’nin Genel Kurul’da ‘Hesaplaşacağız’ çıkışına verdiği “Hangi dilden anlıyorsanız o dilden” sözlerini teyid etti. CHP’nin Türkiye’yi 1940 yılların karanlığına çekmeye çalıştığını kaydeden Kılınç, Ak Parti iktidarının tek tip insan yetiştirilmesine müsaade etmeyeceğini ifade etti.
CHP zihniyetinin kesintisiz eğitimi savunarak toplumu istediği gibi şekillendirmeye çalıştığını öne süren Kılınç, CHP’nin hiçbir zaman milli iradeyi arkasına alarak iktidara gelemediğini belirterek, “CHP zihniyeti nesillere zulmetmek için ellerinden geleni yapıyor. Bir yandan eğitim diyeceksin, bir taraftan 28 Şubat’ın en ağır uygulamasına sahip çıkacaksın. AK Parti milli iradeyi temsil ediyor. 28 Şubat sürecinde ülkemizde eğitim zayiata uğramış, sadece öğretim verilmiştir. Bundan sonra eğitim ve öğretim verilecek çocuklarımızın ve geleceğimizin ayaklarına vurulan prangaları hep birlikte çözüp atacağız” şeklinde konuştu.
Demokrasi dışı unsurların kesintisiz eğitim dayattığını söyleyen Kılınç, CHP milletvekillerinin ‘Komisyonda hiç konuşturulmadık’ iddiasına şu sözlerle yanıt verdi. “91 saat süren görüşmelerde en fazla konuşmayı yapan CHP milletvekilleri oldu. Amaçları komisyonu çalıştırmayıp milli iradeyi engellemekti. Ama başaramadılar. AK Parti milletten aldığı hizmet yetkisini gereği gibi kullandı. Herkes CHP’nin anlaşılmaz ve kabul edilemez tutumunu gördü”
Komisyon görüşmeleri sırasında toplam 342 konuşma yapıldığını ifade eden Gültekin Kılınç, komisyon üyesi olmayan 104 milletvekilinin söz aldığını bunlardan 4’ünün AK Partili, 2’sinin MHP’li, 4’ünün BDP’li olmasına rağmen 94’ünün CHP milletvekili olduğunu söyledi. Kılınç, “Konuşma yapan komisyon üyelerinin ise 22’si Ak Partili, 15’i MHP’li 30’u CHP’li Milletvekili idi. Tabloya baktığımızda komisyon çalışmalarını engelleyenin CHP olduğunu görmemek olmaz” diye konuştu.
Kılınç; sözlerini şöyle tamamladı: “ 4+4+4 sistemi ile ilgili komisyonun aldığı karar gençlerimiz adına, demokrasimiz adına, ülkemiz adına tarihi bir karardır. Hayırlı olmasını diliyorum”