Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'ni (TÜSİAD) ziyaret etti. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifa etmesinin ardından Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer tarafından kapıda karşılanan Kılıçdaroğlu, TÜSİAD yöneticileriyle bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "TÜSİAD'ı ziuyaretten son derece mutluyuz. Cumhurbaşkanlığı sürecince sayın başkanın ve yönetimde görev alan arkadaşların görüşlerini aldık. Son derece önemli ve verimli bir görüşme oldu. Sadece cumhurbaşkanlığını değil, ülkenin bazı sorunlarını da görüşme olanağımız oldu. Ekonomiden tutun, özgülüğe kadar her şey üç aşağı beş yukarı tartışıldı" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini belirterek, "Muharrem Bey'in etik değerlere duyduğu saygı dolasıyla TÜSİAD başkanlığından ayrılmasını saygıyla karşılamamız gerekiyor. TÜSİAD başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz, aynı duyarlılığı haber yapan gazetenin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Yok. Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun, hem de siyasetçilerin temel görevi olmak zorundadır. Bence Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Muharrem beyin yaptığı açıklama da çok önemli. Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum demiştir. O nedenle bu duyarlılığı dolayısıyla kendisine teşekkür etmek gerekiyor" diye konuştu.

Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı yönündeki bir soruya ise Kılıçdaroğlu,"Kulislerde pek çok şey konuşuluyor. Adı kulis zaten" diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, isim konusunun ise Almanya dönüşünde netleşeceğini ifade ederek, bir basın mensubunun sorusuna da, "Elbette daha bu konular görüşülüyor, tartışılıyor. Biz kendi parti içinde de bu konuları görüşüp, tartışıyoruz" diye cevap verdi.