CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, daha önce oğlunun bedelli için yaşının tuttuğu ama buna rağmen askerliğini bedelli olarak yapmayacağı şeklinde anlaşılan açıklamasına oğlunun yaşının bedelli için tutmadığının anlaşılmasından sonra açıklama geldi.
 
Akşam Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu'nun U dönüşü;
 
Oğlu Kerem'in yaşı tutmadığı halde "Ben onun askere gitmesini istiyorum" diyerek tartışmaların odağına oturan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili suskunluğunu bozdu.
 
Kılıçdaroğlu, eleştirilere "Kerem'in yaşı mı bedelli yapmaması mı önemli" diyerek cevap verdi.
 
Kılıçdaroğlu, eleştirilerle ilgili olarak şunları söyledi: "Ben sadece oğlumun bedelli askerlik yapmayacağını söyledim. Yaşının tutup tutmamasından ziyade bedelli askerlik yapmak istemediğini ortaya koyduk. Önemli olan bu."
 
CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Biz teklifi verirken hangi yaştakilerin gidip hangi yaştakilerin gitmeyeceğini bilmiyor muyduk? Yasa teklifimizde adaletli olmanın çerçevesini çizerken yaş sınırı açıkça yer alıyordu. Böyle anlamsız bir tartışma oluşturacaklarına teklifimize baksınlar. Dileyen dilediğini söyler. Ne yapayım" diye konuştu.
 
OĞLUMUN YAŞI BEDELLİ İÇİN TUTMUYOR DEMEMİŞTİ
 
Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu bir gazetecinin, "Oğlunuz Kerem 1982 doğumlu, bedelli askerlikten yararlanacak mı?" sorusuna, "Hayır yararlanmayacak. Ben onun askere gitmesini istiyorum" diye karşılık vermişti.
 
CHP liderinin oğlu Kerem, 5 Haziran 1983 doğumlu olduğu için zaten önceki gün TBMM'de kabul edilen 'bedelli' kapsamına girmiyor. Kanun, 31 Aralık 1982 ve öncesi doğumluları kapsıyor.