ancak Kılıçdaroğlu'nun bilmediği bir şey vardı. 2009 yılında çıkarılan yasayla şehit çocukları askerlikten muaf edilmişti. Büyük bir gafa imza atan Klıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde bu konuda ne söyleyeceği şimdiden merak konusu.

[Kılıçdaroğlu yine fena çuvalladı!]

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isterlerse askerlik yapmamasına yönelik düzenlemeyi sert sözlerle eleştirerek "15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye kadınlara çocuklara esnafa sanayiciye hayır gelmez" ifadelerini kullandı. Oysa 2009 yılında Terörle mücadelede şehit olanların çocukları ve kardeşlerinin askerlikten muaf tutulmalarını düzenleyen yasa yürürlülüğe girdi.

YASA 7 YIL ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Söz konusu yasa 13 Şubat 2009 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. "Askerlik hizmetini yerine getirirken ölen, akıbeti meçhul kalan, hakkında gaiplik kararı alınan veya maluliyet aylığı bağlanmasını gerektirecek biçimde malul olanların, baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerden biri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındaysa terhis edilecek. Baba veya annesinin müştereken anlaşamadıkları veya her ikisinin de ölmüş olması durumunda, öncelikle silah altında olan kardeşi varsa, istekli olması halinde terhis edilecek. Silah altında kardeşi yoksa veya silah altında olan kardeşi terhis olmak istemezse, askerlik hizmeti sırası gelen ilk kardeş, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak. "

KILIÇDAROĞLU'NUN 2009'DA ÇIKARILAN YASADAN HABERİ YOK

Kılıçdaroğlu Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isterlerse askerlik yapmamasına yönelik düzenlemeyi sert sözlerle eleştirmiş "Bir düzenleme yaptılar. 15 Temmuz şehitlerinin çocukları askerlik yapmayacak. Ama PKK ile mücadelede şehit olanların çocukları ve kardeşleri yapacak. Şehitler arasında ayrım yapanlar haindir. Şehitler arasında ayrım yapılır mı? Çocuğunu şehit veren annenin gözyaşlarına farklılık getirilir mi? AKP'yi şimdi hepiniz çok daha net ve yakından tanıyorsunuz. Şehitler arasında ayrım yapan partiden ülkeye hayır gelmez. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Herkes iyi bilmelidir ki bu ülkenin kadınları ve anneleri var." ifadelerini kullanmıştı