Burhaniye'de Pelitköy güreş sahasında düzenlenen 16. Halk Oyunları Zeytin ve Deve Güreşleri'ne Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 deve katıldı. Kızgın develer rakiplerini kan içinde bırakırken, bazı develer hızını alamayarak rakipleriyle birlikte tel örgüleri yıktı. Güreşlerde hızını alamayan develer, tel örgüleri yıkıp seyircilerin arasına daldı.

Güreşler sırasında bazı develer sahayı çevreleyen tel örgüleri yıkarak seyircilerin arasına daldı. Kızgın develer görevliler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bu arada, bazı deve sahipleri arasında da zaman zaman tartışmalar yaşandı.

16. Halk Oyunları Zeytin ve Deve Güreşleri festivali kapsamında yapılan güreşler, havanın da güzel olmasıyla birlikte deve güreşi severler güreşin yapılacağı alanı doldurdu. Kızgın develer birbirleriyle kıran kırana güreşirken, bazı develer rakiplerini kan içinde bıraktı. Deveden akan kanlar güreş alanında dikkat çekerken, kızgın develer hızını alamayınca tel örgülerin bulunduğu yerdeki seyircilerin arasına daldı. Bir anda savaş alanına dönen yerde seyircilerin oturdukları sandalyeler develerin ayakları altında kırıldı. Ezilmekten son anda kurtulan seyirciler, develerin urgancılar ve deve sahipleri tarafından çekilmesiyle rahat nefes aldı.

Öte yandan, basının da ilgisini çeken İncirli Ovadan Kılıçdaroğlu isimli deve, anonslara rağmen sahaya geç geldi. Rakibi olan Burhaniye"den Cenk"le güreşen Kılıçdaroğlu, güçlü rakibi karşısında berabere kaldı. Güreşler, davul zurna eşliğinde piknik havasında geçti.

Diğer yandan, deve güreşlerinde satış yapan esnaf nasibi ararken, deve sucukları da kilosu 15 liradan satıldı.