CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında aralarında Soner Yalçın"ın da bulunduğu Odatv.com"un yöneticilerinin gözaltına alınmasını eleştirdi:

“Suçlama, "sözde varolduğu iddia edilen Ergenekon terör örgütü"ne üye olmak. Nerede bu örgüt? Gidip üye olacağım! Ama yok ki böyle bir örgüt.”

YÜKSEK YAGIDA UYKU TARTIŞMASI

ARALARINDA Soner Yalçın"ın da bulunduğu dört OdaTv yöneticisinin gözaltına alınmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suçlama, "sözde varolduğu iddia edilen Ergenekon terör örgütü"ne üye olmak. Bu örgüte nasıl üye olunuyor, bir türlü çözemiyorum. Nerede bu örgüt? Gidip üye olacağım! Ama yok ki böyle bir örgüt” diye konuştu. Kılıçdaroğlu dünkü grup konuşmasında şunları söyledi:
Soyadı gibi yalçın

Pazarları Soner Yalçın"ın tarihi güncelleştiren yazılarını dikkatle okurum. Çalışır üretir, besleme değil. Soyadı gibi yalçın bir adam. Siteye üç video koydu, Zir Vadisi"nde bulunan malzemelerle ilgili. Ertesi gün arkadaşlarıyla Ergenekon çetesine üye olmaktan gözaltına alındı."Yeni bir TV kuracaktık, onu kurdurmamak için yaptılar. Satılmadık sonuna dek direneceğiz" diyor.

Yargı tarafsızdı. Artık bağımlı ve taraflı. "Hâkim benim istemediğim karar mı verecek" değiştirin bunu. Ve medya; konuşamayan, yazamayan medya. Hangi demokrasiden bahsediyoruz. Alman rahibin dediği gibi, "Sırayla götürdüler, sesimi çıkaramadım. Sıra bana geldiğinde, sesini çıkaracak adam yoktu." Biz korkmayacağız. Vatanseverleri göreve çağırıyoruz.

Hukuk herkes içindir, makamı olmaz. Başbakanın kafasında böyle bir algı yok. Ona göre Başbakan tartışılamaz, hakkında dava bile açılamaz, eleştirilemez. Öyle alışmış, alıştırılmış. Birdenbire 100 kişiyi tutuklama kararı verdiniz. Tutuklanacak kişinin avukatına söz verilmiyor. Ben "Re"sen tutukladım" diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi?

Demokrasinin bu kadar kirlendiği bir ortamda hiçbir CHP milletvekili dokunulmazlık zırhına bürünmek istemiyor.

Senin savcıların, yargıçların bize uydurma suç üretebilir, tutuklayabilir. Senin dokunulmazlığın kalsın. Biz bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getirmek için her türlü bedeli ödemeye hazırız.

Kılıçdaroğlu Baykal"la görüştü

Kılıçdaroğlu ile selefi Deniz Baykal dün TBMM"de ana gündem maddesinin “Halk Tv” olduğu sürpriz buluşmayla biraraya geldi. 1 saat 40 dakika süren görüşmeyle ilgili olarak Baykal, “Ağırlıklı olarak Halk TV"nin geleceğiyle ilgili düşüncelerimi aktardım Sayın Genel Başkana” bilgisini verdi.

GÜL'E: DİYET ÖDEDİ

“Sayın Cumhurbaşkanı "Bu kadar da olmaz" dedirtiyor. Tasarı geldi, imzaladı. Noter bile önüne gelene bakar hata var mı, yok mu diye. İnsaf diye bir şey var. Sözde Cumhurbaşkanı uzlaşma kültürünün gelişmesine katkıda bulunacak. Çağırıp Başbakan"a "Niçin bu acele, şu Yargıtay"ı Danıştay"ı dinleseydiniz" demesi gerekmez miydi?

Gerçi herkes imzalayacağını biliyordu. Diyet borcunu ödeyenlerin yapacağı başka şey yoktur.”

KILIÇ"A: KİME DERS VERİYORSUN?

“Sayın Cumhurbaşkanı hukuk konusunda çok duyarlı, öyle söylüyor. "İçeridekiler salıverilmesin diye imzaladım" diyor. Sayın Cumhurbaşkanı madem hukuk konusunda bu kadar duyarlısın hülle ile Anayasa Mahkemesi"ne yargıç tayin edilirken elin nasıl vardı da o kalemi alıp imzaladın? Anayasa Mahkemesi"ne hülle ile hâkim tayin edeceksiniz. O mahkemenin başkanı (Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç) bile bunu içine sindirecek, sonra Yargıtay ve Danıştay"a ders vermeye kalkacak. Hadi canım sen de, kimsin sen ders vermeye kalkıyorsun?”