29 yıldır gelenekselleşen keşkek ve 50 yıldır süren pilav hayrı her geçen yıl artarak devam ediyor.
Bayram namazının ardından camiden çıkanlar Arslanlı'nın 4-5 noktasına kurulan yerlerde keşkek yedi. Muhtarların aracılığıyla toplanan paralarla hazırlanan keşkek, bayramlaşma yapılmadan önce yenerek adet haline getirildi. Keşkek geleneğine çevre köylerde ayak uydurmaya başladı.
Nazilli ve çevresinde her geçen yıl keşkek hayrı yapmaya başlayan köyler ve mahallelerin katılımı giderek artıyor. 29 yıl önce Arslanlı'da hayırsever bir vatandaşın başlattığı keşkek geleneği o yıldan itibaren katılımların giderek artması ile tüm mahalle halkının katılımı sağlandı.
Arslanlı'da her yıl bu işin düzenlendiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şöyle konuştu: "Arslanlı da keşkek hayrı ben bildim bileli yapılmakta. Eşimde Arslanlı'dan olduğu için adetlerini ve geleneklerini çok iyi biliyorum. Keşkek ustamız Uzun Ali'nin anlattığına göre 28 yıldır Arslanlı da bu hayır yapılmaktadır. Arslanlı'nın 4-5 noktasında bu yıl toplam 32 kazan keşkek yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişi yapılan hayırlardan faydalandı. Yapılan keşkek hayrı ile bayram günü birlik ve beraberliği
sağlamış oluyoruz. Keşkek hayrına sadece Arslanlı'dan değil Nazilli'nin her yerinden vatandaşlar geliyor. Keşkek hayrının yanı sıra mahallemizde özellikle İbrahim Özkan ve Hüseyin Arabacı'nın yaptığı ve onlarında dedelerinden, babalarından devraldığı pilav, yufka ve zerde tatlısı hayrının keşkek hayrından çok daha eski olduğu söyleniyor. Keşkek hayrıyla özdeşleşen bu hayırlarda camiden çıkanlar önce keşkek daha sonra pilav, yufka ve zerde yiyerek evlerine dağılıyor."
Arslanlı Mahallesinde 29 yıl önce başlayan keşkek geleneği zamanla çevre mahalle ve köylere örnek oldu. Nazilli'ye bağlı Bereketli köyünde, Yeşilmahalle, Yeni Sanayi Mahallesi ve Turan mahallesinde yapılan keşkek hayırları ile mahalle ve köy sakinleri Ramazan Bayramının ilk saatlerini hep birlikte geçirdi.
Keşkek hayrına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da katıldı. Mahallelerde dualar eşliğinde keşkek dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan tüm keşkekler yarım saat içinde tüketildi.