14 kız öğrencinin jandarmada ifadeleri alındı. 4 öğrenci de velileri ile birlikte savcılığa götürülüp savcı, polis, psikolog ve kameralar önünde ayrıca ifade verdi. Öğretmenin göreve devam etmesi üzerine velilerden bazıları çocuklarını okula göndermedi.

Fethiye'nin Karacaören Köyü, cinsel taciz iddialarıyla çalkalanıyor. Olay, geçen ayın başlarında, 14'ü kız 21 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki E.Y.'nin, öğretmeni Z.T.'nin kendisine ve diğer kız öğrencilere yaptıklarını babası 52 yaşındaki T.Y.'ye anlatmasıyla ortaya çıktı.

E.Y., öğretmen Z.T.'nin kız öğrencileri dudaklarından öpüp, kucağına oturtarak bacaklarını okşadığını aktardı. Çılgına dönen aile, iddiaları diğer öğrencilerin ailelerine iletti. Diğer çocukların da iddiaları doğrulaması üzerine, öğrenci velileri T.Y., A.T., S.D. ve M.Ç., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek şikayet dilekçesi verdi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. 27 yıllık öğretmen Z.T. hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün görevlendirdiği iki müfettiş 19 Şubat"ta köy okuluna gelip incelemelerini başlattı ve öğretmen Z.T. ile görüştü. Jandarma ekipleri de öğretmen Z.T.'nin yanı sıra 14 minik kız öğrencinin ifadelerini aldı. Şikayetçi olan ailelerden 4 minik öğrenci ise velileri ile birlikte savcılığa götürülüp savcı, polis, psikolog ve kameralar önünde ayrıca ifade verdi.





BİRBİRİNİ ÇOK SEVENLER ÖPÜŞÜR

Şikayet dilekçelerinde, öğretmen Z.T.'nin kız öğrencilere, “Birbirlerini az sevenler tokalaşırlar, çok sevenler ise sarılır öpüşürler” diyerek cinsel tacizde bulunduğu, olanları ailelerine anlatmamaları için de baskı yaptığı ileri sürüldü. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ederken, öğretmen Z.T.'nin görevini sürdürmesi aileleri isyan ettirdi. Bazı ailelerin çocuklarını okula göndermediği belirtildi. Geçen perşembe 1'i erkek 6 öğrencinin okula gelmediği öğrenildi.

MİNİK KIZ KORKUNCA OLAY AÇIĞA ÇIKTI

Tacize uğradığı iddia edilen E.Y.'nin babası emekli sınıf öğretmeni T.Y. ile annesi 41 yaşındaki S.Y. tepkilerini dile getirdi. Baba T.Y., olayı şöyle anlattı:

“Yağmurlu bir gece elektrikler aniden kesilmişti. Kızım korkarak yanına geldi. Ben de sarılıp kucağıma aldım. Kızım, "öğretmenim de beni böyle kucağına alıyor, bacaklarımı okşuyor, sonra dudaklarımdan öpüyor" dediğinde çılgına döndüm. Olayı biraz soruşturunca okuldaki diğer kızların da aynı şeye maruz kaldığını öğrendim. Sonra diğer velileri durumdan haberdar ettim. Şikayetçi olduk, soruşturma başlatıldı, jandarma olaya el koydu. Ancak, tüm bunlara rağmen öğretmen Z.T.'nin halen görevde bulunması bizi isyan ettirdi. Yaklaşık 25 gündür kızımı okula gönderemiyorum. O öğretmen okulda kaldığı sürece de kızımı okula göndermeyeceğim.”

KENDİ İSTEKLERİYLE OTURDULAR

Öğretmen Topal ile görüştüğünü ve bu davranışlarına mutlaka son vermesi gerektiğini söylediğini aktaran baba T.Y., “Öğretmen Z.T., bana çocukların kendi istekleri ile kucağına oturduğunu anlattı. İtiraz etmem üzerine de bana kızımı alıp başka bir okula gönderebileceğimi söyledi. En yakın okul buraya 30 kilometre uzakta. Ne ben ne de diğer velilerin çocuklarını başka bir okula gönderme şansı var” diye konuştu.

ODASINA GÖTÜRÜP KAPIYI KAPATTI

Halen olayın şokunu atlatamayan minik E.Y. ise, “Öğretmenim beni sık sık dudağımdan öpüyor, kucağına oturtup bacaklarımı ve belden aşağısını okşuyordu. Çok korkmaya başlamıştım, anneme ve babama durumu anlattım. Artık okula gitmek istemiyorum, derslerime annem ve babamla çalışıyorum. öğretmenimiz bazı arkadaşlarımı da sık sık kendi odasına götürüp kapıyı kapatıyordu” dedi.

BİLGİSAYAR ODASINDA SIKIŞTIRMIŞ

Tacize uğradığı iddia edilen öğrencilerden 9 yaşındaki Ö.T.'nin babası A.T. de verdiği dilekçede, “Kızım bir gün okuldan kaçarak eve geldi, ağlıyordu. Neden ağladığını sorduğumda, öğretmenin kızımı bilgisayar odasına yalnız götürerek aşırı şekilde sıkıştırıp taciz ettiğini öğrendim” ifadeleri yer aldı.

AVUKATLAR İSYAN ETTİ

Karacaören İlköğretim Okulu"ndaki iddialar Muğlalı avukatları da isyan ettirdi. İngiltere"deki bir hukuk bürosunda çalışan ve durumu kızlarının tacize uğradığını söyleyen yakınlarından öğrenen Avukat Ayşe Yaka, “Bu iddialar dünyanın herhangi bir ülkesinde olsaydı, bunca şikayete, bunca alınan ifadeye rağmen bu öğretmen bir gün olsun görevde kalamazdı. 8- 9 yaşındaki kız çocuklarını dudaktan öpen, kucağına alıp apış aralarına ve bacaklarını okşadığı iddia edilen öğretmenin mutlaka görevden alınması, en azından soruşturma bitene kadar uzaklaştırılması gerekirdi. Bunca veli, bunca öğrenci yalan söylemiş olamaz. Hukuk bir an önce devreye girmeli ve küçük öğrencilerin daha fazla cinsel istismara uğramaları mutlaka önlenmeli. Bazı siyasiler olayı ört bas etmeye çalışsa da ve bürokrasi yavaş işlese de bu işin peşini bırakmayacağım. Muğlalı avukat arkadaşlarımızla konuyu yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

ÇOCUKLARI ÇOK SEVERİM

Görevine devam eden öğretmen Z.T. ise açıklama yapmaktan kaçınarak, “İki müfettiş geldi, jandarmaya ve savcılığa ifademizi verdik. Bazı velilerin, okulun ihtiyaçlarını karşılayacak yardım parasını vermemek için bu iftirayı attıklarını tahmin ediyorum. Çocukları çok severim, isterlerse kucağıma oturabilirler. Ama iddialar mahkeme sonucunda ortaya çıkar. Mahkeme sonuçlansın o zaman konuşacağım. Suçum varsa cezamı çekerim” dedi.

YAPTIYSA ALLAH BELASINI VERSİN

Velilerin verdikleri şikayet dilekçeleriyle şoke olduklarını belirten Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, “Olayın doğruluğunu müfettişler, jandarma ve savcılık araştırıyor. Minik öğrencileri emanet ettiğimiz 27 yıllık öğretmen bunları yaptıysa Allah belasını versin, Allah cezasını versin. Soruşturma sonucuna göre öğretmeni görevden alıp almayacağımıza karar vereceğiz. Valilik müfettişleri konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Ancak öğretmen suçlu değilse onu korumak bizim görevimiz. Çok yönlü soruşturma sürüyor ve konu Valilik makamı tarafından yakından inceleniyor. Bazı çocukların okula gitmedikleri doğru, ancak bu da suç teşkil ediyor. Bu sorunu da çözmeye çalışıyoruz. Veliler tedirgin olmakta haklılar. Biz de soruşturmanın sonucunu beklemeye karar verdik” diye konuştu.

DHA