Didim Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Didim Belediye Düğün Salonunda yapılan genel kurula Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İlçe Jandarma Komutanı Şener Mavzer, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ile Sivil toplum örgütü temsilciler ve siyasiler katıldı. Genel Kurulu divan seçimiyle başladı. Verilen önerge doğrultusunda Divan Başkanlığına Erdal Baylan seçildi. Divan seçiminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Ardından Didim Kent Konseyi Sekretaryası Şebnem Öz Tezel Didim Kent Konseyinin yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.
Ardından konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Mart 2009 yılında göreve başladıklarını ve 24 aylık sürede hedefledikleri projeleri gerçekleştirdiklerini söylerken “Kurumsal çalışma yaparak içerisinde gönüllü Didimlileri de katarak örnek çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Didim’i seviyorum sloganı ile çıktığımız bu yolda yaptığımız projeler diğer il ve ilçelere de örnek oldu. Sizlerin katkısı da bu anlamda yadsınamaz. Başta İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Yürütme Kurulumuz ve sizlerin desteği bizim için çok önemliydi; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise 2005 yılında Kent Meclisleri olarak kurulan ve daha sonra Kent Konseyi adı altında çalışmalarını yürüten kuruluşların ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çalışmalarda önemli olan kentlilik bilinci ve vatandaşın da buna katılması; bu anlamda Kent Konseyimiz bir çok alanda yaptığı projelerle kendini gösterdi.”dedi. Başkan Kamacı ayrıca Kent Konseyi başkanına Fahri Çevre Müfettişliği konusunda daha etkin tutum takınmalarını isterken “Bu eğitimleri alan arkadaşlarımız Didim’i korumalı, Didim bir turizm ilçesi yaz ve kış nüfusu farklı bu anlamda çevre kirliliği yazın artıyor. Çevre müfettişlerimize büyük iş düşüyor; sizlerin de bu konunun takipçisi olmanızı istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından açık usul oylamaya gidildi. Başkanlığa tek aday gösterilen Osman Ayyıldız yeniden Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Yürütme Kuruluna ise Ertuğrul Öksüz, Yaşar Pektaşoğlu, Ali İhsan Kubaliç, Taner Küsmez, Eyüp Çabuk ve Kurtul Tibet Durakoğlu seçildi.