Türkiye Kent Konseyleri Birliği Platformu katılanlar etkinlikler kapsamında zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi. 17-18 Mart 2012 tarihlerinde Didim’de yapılan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Platformu toplantılarının ardından etkinliğe katılanlar Didim Kent Konseyi ve Didim Belediyesi işbirliğiyle daha önce Mezar yeri olarak düşünülen alanda zeytin fidanı dikimi yaptılar. Etkinliğe katılanlara ilk olarak ikramlarda bulunulurken, daha sonra yerleri hazır olarak açılan yerlere fidanı dikimi yaptılar. Fidan dikimi etkinliğine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’da katılırken fidan dikimiyle ilgili konuşan Kamacı “Bu ağaçlandırma çalışması çok özel bir çalışma; Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısı Didim’de yapıldı ve bu alanda bulunan arkadaşlarımız ülkemizin değişik bölgelerinde gelen Kent Konseylerinin temsilcileri… Burada bir kent konseyi ormanı geliştiriyorlar, ormandan ziyade zeytin ağacı ekiyor arkadaşlarımız, güzel bir çalışma. Hem Didim Kent Konseyinin programı içerisinde bir zeytincilik konusu vardı; hem de diğer konsey üyeleriyle birlikte zeytincilik konusunda bir çalışma yapıyorlar. Bu da ilçemize bir katkısı oldu.”diye konuştu.

Başkan Kamacı dikilen zeytin ağaçlarının ulusal bir unvana kavuştuğunu da belirterek “Bütün Türkiye’de ki Kent Konseyleri temsilcilerinin burada bir ağacı oldu; Onlar hasat mevsiminden gelip burada zeytinlerini toplayabilirler. 3 sene sonra herkes kendi ağacını toplasın bu süre içerisinde ağaçların bakımı bizim belediyemize ait en iyi şekilde ağaçlara bakacağız.”dedi.
Etkinliğe katılan yaklaşık 150 kişi zeytin fidanlarını kendileri dikerken, belediye ekipleri de sulama çalışması yaptı. Etkinliğe katılanlar daha sonra Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağını gezdi.  

20120319aw000107_02.jpg

20120319aw000107_01.jpg