Söke 7. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri"nin bu yılki ana teması "Kent Belleği” olurken; etkinliklerin son gününde ünlü mimarlar Cengiz Bektaş, Oktay Ekinci ve Bülend Tuna, mimari açıdan kent belleğini ele aldı.
Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen söyleşide Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna ve Mine Even de bulundu. Tarih öncesi çağlardan günümüze mimari yaklaşımların, yaşam tarzlarının ve yaşam kültürlerinin derinlemesine ele alındığı söyleşide ortak fikir; “Anadolu topraklarında kentlilik yaşam tarzının tarih öncesi çağlardan beridir yaşadığı” düşüncesi oldu. Birçok yaşam teriminin Anadolu topraklarından tüm dünyaya yayıldığı vurgulanırken; tarih öncesi çağlarda Anadolu toprakları üzerinde yaşayan insanların kurdukları yaşam alanlarına bakıldığında kentlilik kültürünün güçlü yapısının ortaya çıktığı belirtildi.
Ünlü mimarlar Cengiz Bektaş, Oktay Ekinci ve Bülend Tuna gerçekleştirdikleri konuşmalarını fotoğraf sunumları ile de destekleyerek, katılımcılara keyifli bir söyleşi yaşattı.