Hayırsever Hakkı Celal Keleşoğlu Aydınlı engellilere 6 adet akülü araç, 14 adet tekerlekli sandalye, 5 adet yatay tekerlekli sandalye, 6 adet bilek ve dirsek destekli konedyen ve 3 adet koltuk değneği bağışladı. Keleşoğlu"nun bağışları, Hacı Hüseyin Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi"nde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara verilirken, çok sayıda öğrenci “Hakkı Baba” tezahüratlarında bulundu.
Törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt,İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın AK Parti eski milletvekili Semiha Öğüş, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç,İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ile kurum müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Törende, işadamı Keleşoğlu duygulu anlar yaşarken, bir bölge gazetesinde çıkan haberden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Aydın Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer yaptığı açıklamada, engelli bir insanın yaşamını kolaylaştırmanın topluma hizmet vermek anlamında olduğunu söyledi. Dinçer; “Hayırsevere işadamımız Keleşoğlu"na teşekkürlerimizi sunuyorum. İşte iyilik, işte hizmet. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam diliyorum” dedi.
Hayırsever işadamı Keleşoğlu ise yaptığı açıklamada, bir bölge gazetesinde çıkan haberden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tören alanında bulunduğu çiçeklerin azlığına dikkat eden hayırsever işadamı ; “Burada bir hayır töreni değil de düğün olsa çiçekten geçilmezdi. Allah sakatlığı fiziki değil, kalpte ve kafada olmasın. Allah kazadan, beladan, afetten devletimizi korusun. Kefen paramız hariç servetimiz fakir fukaranın. Günümüz hayırlı ve kutlu olsun. Geri kalan yılın 364 gün de engellilerimizin günü. Hakkınızı helal edin, ben helal ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Vali Coş ise, hayırsever işadamı Hakkı Celal Keleşoğlu"nun sözlerine katıldığını vurgulayarak, “Hayırsever işadamımızın da dediği gibi önemli olan fiziki özür değil, önemli olan gönül özrü. Hayırsever işadamımıza yapılanı kınıyoruz. İşadamımız Aydınlı olmamasına rağmen, Aydın"ı ve devletini seven bir insan. Hayırseverimizi üzmeye kimsenin hakkı yok. O tip haber yapanların gönül özürlüsü olduğuna inanıyorum” dedi.
Vali Coş, engelli vatandaşları hiçbir zaman toplumca dışlamanın, hor görmenin mümkün olmadığını ifade ederek; “Engellilerin yeri, kalbimizde her zaman engelsizlerle eş değerdir. Yeni çıkan yasalarla devletimiz özürlü vatandaşlarımıza destek oluyor. Aydın"da bizde elimizden gelen yardımı gösteriyoruz ve göstereceğiz” şeklinde konuştu.