PKK’nın silahlı mücadelesine karşı çıkarak ayrılan örgüt eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu ‘Özgür Bireyler Topluluğu’ internet sitesinde yazdığı yazılar ile tanınan Rucan Keleş’i ‘Heval Hüseyin’ kod ismiyle tanınan terör örgütünün İsviçre sorumlusunun e-mail yoluyla ölümle tehdit ettiği öğrenildi. Akit’e konuşan Keleş, iddiaları doğrulayarak, “PKK’ya muhalif olan her Kürt örgütün tehdidi altında yaşar. Bu çevrede evet, çok sayıda e-mail yoluyla tehdit aldım. En son PKK’nın İsviçre sorumlularından Heval Hüseyin de tanıdığım birini yanına çağırarak benim hakkımda ciddi tehditler yapmış” dedi.
 
“PKK, KENDİNE MUHALİF OLAN YÜZLERCE KİŞİYİ KATLETTİ”
 
PKK’nın kurulduğu günden beri diğer Kürt kuruluşlara karşı şiddet uyguladığını, kan döktüğünü vurgulayan Keleş, “PKK kendisine muhalif olan yapılardan yüzlerce kişiyi öldürdü. Bu bilinen bir gerçektir. Zürih yakınlarında yaptığımız kültürel geceyi sopalı, bıçaklı PKK’lı bir grup bastı ve birçok insanı yaraladılar. Onlarca böyle saldırıya tanık oldum” diye konuştu.
 
“ÖZGÜRLÜKLE ALAKASI OLMAYANLAR ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNAMAZ”
 
PKK’nın özgürlük ve özgürlüklerle alakasının olmadığını vurgulayan Keleş, “Başkasına özgürlük hakkı tanımayan bir örgüt özgürlüğü savunamaz. Onun için her türlü totaliter baskıcı yapılara milletin karşı çıkması gerekir. Milletin özgürlüğü bundan geçer” dedi.
 
“BDP’NİN TEK DERDİ ÖCALAN”
 
Yaptığı değerlendirmelerde BDP’yi de eleştiren Keleş, şunları söyledi: “BDP kendi iradesini Öcalan’a bağlamış, kendi iradesi olmayan bir örgütlenmedir. Kendi iradesi olmayan bir örgütlenmenin Kürtlere vereceği hiçbir şey olmaz. BDP tabanında Kürtlerin olması, bu örgütü bir Kürt partisi yapmıyor. Örgütün hedefinde siyaset için bir araç olarak kullanılıyor. Bu örgütün amacı da Abdullah Öcalan’ın bırakılmasıdır ve onun düşünceleri doğrultusunda hareket etmektir. Bu gelenek bu güne kadar ne yapmışsa bu günden sonrada aynısını yapacaktır.”
 
 
yeniakit