Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde bir binanın çatısına kurulan üç GSM şirketine ait baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen çevre sakinleri, kefen giyerek baz istasyonlarını protesto etti.

Baz istasyonlarının çevresindeki evlerde oturan birçok kişinin kanser hastalığına yakalandığını belirten vatandaşlar, "Biz hastalandık çocuklarımız hastalanmasın." dedi. Baz istasyonlarını protesto eden mahalle sakinlerinden bir kadın, kendini baz istasyonlarının bulunduğu binaya zincirlerken, bazıları da cep telefonlarını yere atarak tepkilerini dile getirdi.

Avcılar'da 9 yıl önce bir binanın çatısına yerleştirilen 2 baz istasyonuna bir ay önce yeni bir baz istasyonu daha eklendi. Baz istasyonlarını söktürmek için başvurmadık merci bırakmayan mahalle sakinleri, çeşitli yöntemlerle protestolar düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Meltem Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın önünde toplanan çevre sakinleri, kefen giyerek "baz istasyonu öldürüyor" mesajı vermeye çalıştı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu protestocu grup daha sonra baz istasyonlarından sinyal alan cep telefonlarını yer atarak protestolarını sürdürdü. Baz istasyonlarının kendisini kanser ettiğin iddia eden protestocu kadınlardan Seniha Sağoğlu'da kendini baz istasyonlarının bulunduğu binanın penceresine zincirledi. Zincirli Sağoğlu'nun yanına dizilen diğer eylemciler "Baz istasyonu istemiyoruz, ölmek istemiyoruz ve kanser olmak istemiyoruz." şeklinde slogan attı. Bazı çocuklar ise "One Munite" yazılı dövizler taşıyarak baz istasyonlarına "Bir dakika" dedi.

Yaklaşık 9 yıldır baz istasyonları ile mücadele ettiğini ve baz istasyonlarının kaldırılması için çalmadık kapı bırakmadığını belirten Keriman Balaban, "Yetkililer artık sesimizi duysun ölümümüzü seyretmesinler" dedi.

Balaban, "Ev sahibinin kendi abisi kanserden öldü. Kendileri başka yere taşındılar. Burayı kiraya veriyorlar. Yandaki komşumuz kanserden öldü. Bir komşumuz yine kanser. Baş ağrısından duramıyoruz. Şimdi de üçüncü baz istasyonu takıldı. Polisler geldi barikat kurdu. Biz de kurbanlık koyunlar gibi durduk. Şimdi de kefenlerimizi giydik. Başımız ağrıyor, bunalımdayız. Çocuklarımızı bizi öldürmesinler." diye konuştu. Baz istasyonlarını mahkemeye verdiklerini söyleyen Balaban "Biz iki baz istasyonunu söktürmek için 9 yıldır çabalıyorduk ancak bir al önce bir üçüncüsünü taktılar." dedi.

Balaban baz istasyonları ile ilgili dava açtıklarını ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. Kanser hastası Seniha Sağoğlu da "Baz istasyonları takıldıktan sonra hastalındım. Bir komşumuz kanserden öldü. Ben de bağırsak kanseriyim. Sürekli başım ağrıyor. Doktorlar baz istasyonlarının kanser sürecini hızlandırdığını söylediler." diye konuştu.

Öte yandan baz istasyonlarının bulunduğu binanın hemen karşısında bir anaokulu bulunması dikkat çekti.



Sabah