Bugün öğle saatlerinde meydana gelen tanker kazasında facia ucuz atlatıldı. Yüzüne konan arıyı kovalamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kazadan yaralanmadan kurtulurken; önce bariyerlere daha sonrada aydınlatma direğine çaparak yavaşlayan tanker 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazada tankerde bulunan yaklaşık 30 ton sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) patlamaması teselli oldu.
Kaza, bugün saat 11.45 sıralarında Aydın-İzmir otoyolu Muğla bağlantı yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Muğla"nın Dalaman ilçesine gitmek üzere yola çıkan Aydın-İzmir otoyolundan Muğla bağlantı yoluna geçti. Seyir halindeyken biranda yüzüne konan arıyı kovalamak isteyen sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan tanker bariyerleri çarpıktan sonra orta refüje çıktı. Orta refüjde yaklaşık 100 metre sürüklenen LNG yüklü tanker aydınlatma direklerine çarptıktan sonra yavaşlayarak durabildi. Kazada tırda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, tankerin darbe almaması ve sürtünmeden dolayı patlamaması teselli oldu.
Olay yerine çağırılan ambulans ile Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan sürücü, burada kontrolden geçirildikten sonra taburcu edildi. Tankerin sıkıştığı yerden çıkarılması için kurtarma ekipleri bölgeye seferber edilirken, polis ekipleri olay mahallinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kurtarma çalışmaları sırasındanda trafik her iki yönden birer şeritten kontrolü olarak verilirken, LNG yüklü tanker sıkıştığı yerden kırılan bariyerlerin kaynak makinesi ile kesilmesi sonucu çıkarılabildi. Çalışmalar boyunca olay yerinde bulunan Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, sık sık çalışma yapılan bölgeleri ve tankerin üzerine su sıkarak soğutma çalışmaları yaptı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu tanker sıkıştığı yerden vinçlerin yardımıyla çıkarıldı. Firma tarafından kaza mahalline gönderilen bir diğer tırla tanker yoluna devam ederken, trafik akışı normal seyrine döndürüldü.
Kaza sonrası olay yerine gelen yetkililer; LNG yüklü tankerin sürtünme nedeniyle patlamamasının büyük şans olduğunu belirtti. Kazanın bu şekilde atlatılmış olmasının herkesi sevindirdiğini açıklayan yetkililer, olası bir patlama durumunda facianın kaçınılmaz olabileceğini beyan etti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.